avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate testament dupa modificare masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate testament dupa modificare masa succesorala

Buna ziua
Soacra surorii mele a intocmit, in anul 2007, un testament prin care imparte casa si terenurile celor trei copii.
Testamentul cuprinde si schitele cadastrale, proprietatile dedicate copiilor fiind evidentiate prin culori diferite.
Inclusiv casa are camerele numetotate si colorate ( mai putin spatiile lasate in golosinta comuna: baia, camara si bucataria).
Fata de masa succesorala enuntata in testament, la ora actuala au aparut modificari, care nu secregasesc in planul cadastral din tesrament si anume:
- baia veche s-a transformat in bucatarie iar alaturi s-au construit 2 bai;
-un teren a fost vandut
INTREBAREA la care va rog sa-mi raspundeti este:
Mai este valabil testamentul in forma initiala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:39, 1 August 2025
Testamentul a fost făcut la notar sau de mână?
Înțeleg ca s-au împărțit și terenul și camerele din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament dupa modificarea masei succesorale de catre testatar vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Soacra mea, in varsta de 92 ani si proprietara unica in urma succesiunii dupa sot, are 3 copii, iar in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj sarm07opr sarm07opr In baza unui testament doua surori raman cu averea bunicii(terenuri). Pe Legea 247/2005 s-a facut cerere pentru obtinerea titlului de proprietate pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru o rectificare in cartea funciara HorgaMariana HorgaMariana Am o casa de vanzare in Cluj , eu am dobandit-o de la un unchi , am contract de vanzare - cumparare , dar in CF este trecut ceva , iar pe teren sunt modificari ... (vezi toată discuția)