avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conform Deciziei ICCJ nr 37/2025 salariul de baza al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conform Deciziei ICCJ nr 37/2025 salariul de baza al cadrelor ...

Conform Deciziei ICCJ nr 37/2025 salariul de baza al cadrelor didactice din învățământul primar angajate în regim de plata cu ora include majorarea de 10% , adica sporul de dirigenție.
Această decizie emisă în contextul învățământului primar poate fi valabilă și în cazul cadrelor didactice din învățământul liceal încadrate în regim de plata cu ora și care au funcția de diriginte?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 2 August 2025
Poate fi valabila potrivit principiului analogiei (ubi eadem est ratio, eadem lex esse debet sau ubi eadem est ratio, ibi eadem solutio esse debet) care se bazează pe aspectul că, unde există aceleaşi raţiuni trebuie aplicate aceleaşi norme juridice şi trebuie dată aceeaşi soluţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate prevederi cap iii din legea 296/2003 privind funcția ... AIDT AIDT Aplicabilitate prevederi Cap III din Legea 296/2003 privind funcția de șef birou. Bună ziua, As avea nevoie de o părere, având în vedere ca în mai ... (vezi toată discuția)
Corectare decizie inregistrata azi la itm carodum63 carodum63 Buna seara, Dintr-o mare graba am intocmit o decizie de incetare a CIM eronat, mai precis am gresit numarul /data contractului care inceteaza. Va rog, din ... (vezi toată discuția)
Divort la notar , cu minor nascut inainte de casatorie maria_rbz maria_rbz Buna ziua as dori daca se poate sa imi raspunda cineva care stie noua lege , se poate divorta la primarie sau notar daca avem copil impreuna dar el este ... (vezi toată discuția)