avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă am făcut o frauda cu fondurile europene acum 10 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă am făcut o frauda cu fondurile europene acum 10 ani pot ...

Dacă am făcut o frauda cu fondurile europene acum 10 ani pot fii acuzat în prezent dacă cine se sesizează sau depune plângere împotriva mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 2 August 2025
Pentru fapta prevăzută de art. 18^ 1 din Legea 78/2000, termenul general de prescripție a răspunderii penale intervine, conform art. 154 alin. 1 lit c din C.pen într-un termen de 8 ani .

art. 18^1 Legea 78/2000
(1) Folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
....
dublat ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cata incredere sa am in ofiterii de politie judiciara ai d.n.a -2 dosare acelasi continut plangere penala telecomanda telecomanda Am facut simultan doua plangeri penale pentru aceiasi fapta penala. 1). La parchetul unei judecatorii care a fost trimisa spre cercetare la un sectiede politie ... (vezi toată discuția)
Pot fii acuzati de complicitate sau abuz in serviciu,primar-secretar-agent agricol ? telecomanda telecomanda Fermierul GICA solicita Fonduri Europene APIA acesta merge la primarie unde depune odeclarati pe propria raspundere ca lucreaza un teren agricol de 4 ha. ... (vezi toată discuția)
Atributii ofiter de politie la constatarea unei fapte de coruptie- atributii procuror judecatorie la constatarea unei fapte de coruptie telecomanda telecomanda Care sunt atributiile unui ofiter politist din cadrul unei politii municipale atunci cand constata ca intr-un simplu dosar de tulburare de posesie teren ... (vezi toată discuția)