avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu notar recuperabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu notar recuperabil?

Bună ziua.
Eu, mama și fratele meu am decis de comun acord să suspendăm dosarul succesoral al tatălui meu, exact la un an de la deces cu intenția de a-l repune pe rol după clarificarea unor probleme.
Noi am apucat să plătim la deschidere succesiune toată suma percepută de notară pentru succesiune. Complet.

Am întrebat și rugat notara sa suspende dosarul și să ne spună cum procedăm în continuare deoarece dorim să recuperăm banii plătiți, sau cel puțin o parte. Răspunsul dânsei este ca banii nu se mai pot restitui deoarece a raportat la ANAF și a plătit impozite.
Întrebare: este legal așa ceva? Fără dovezi, absolut nimic? Cum procedăm în continuare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2025
DAlina81, utilizator

Alte discuții în legătură

Amânare finalizare succesiune DAlina81 DAlina81 Bună ziua. Se poate amâna dezbaterea succesiunii până la lamurirea problemei?!? Nu dorim să abandonăm sau să renunțăm în nici un caz la ... (vezi toată discuția)
Mostenire cabinet avocat Bogdan OLARU cabinet avocat Bogdan OLARU Cum s-ar putea repune pe rol un dosar suspendat pentru decesul unuia din reclamanti in condiile in care nu se deszbate succesiunea si implicit nu se emite un ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)