avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mamei mele îi este donata de mama ei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mamei mele îi este donata de mama ei ...

Bună ziua! Casa mamei mele este donata de mama ei fiind decedata. Mama are 6 copiii dintre care numai unui singur copil îi lasă casa, poate sa faca acest lucru fara ca ceilalți copiii sa nu stim?
Ultima modificare: Luni, 4 August 2025
Paula 00, utilizator
Buna ziua, Da, sigur că poate.
Orice persoană, poate dispune de bunurile sale în timpul vietii asa cum doreste.
Acum, dacă îi face act de donație, trebuie să știți că aceasta, dacă nu este scutită de raport și dacă încalcă rezerva succesorală, la deschiderea succesiunii poate fi adusă la masa succesorală și supusă reducțiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren ContSters289205 ContSters289205 Buna ziua,se dau urmatoarele date Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o donatie? missy999 missy999 Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate ataca o donatie. E vorba de niste terenuri care au fost date prin donatie fratelui meu de catre bunici. Nu mai am alte ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)