avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ce inseamna renuntare la domiciliu pentru cartea de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ce inseamna renuntare la domiciliu pentru cartea de identitate ( nu cea temporara) pentru cei stabiliti in dispora, in cazul meu Marea Britanie? Buna ziua. Am incercat sa ma lamuresc singura in privinta eliberarii ...

Buna ziua. Am incercat sa ma lamuresc singura in privinta eliberarii cartii de identitate romanesti pentru cei cu cetatenie britanica, stabiliti in Anglia.
Pasaportul meu romanesc a expirat in 2015. In el, domiciliul meu este listat ca fiind Marea Britanie.
Cand am intrebat la evidente persoane sector 2 cum as putea sa imi refac buletinul ei mi-au spus ca singurul mod este sa renunt la domiciliul din Marea Britanie.
Eu sunt acum un pic nelamurita pentru ca pot sa renunt la el pe hartie adica sa apara Romania si adresa parintolor mei sau pot sa renunt la el si fizic, adica sa nu mai locuiesc in Marea Britanie cea ce nu vreau sa fac.
La care optiune re refera aceasta renuntare de domiciliu ?
Sunt interesata pentru ca parintii mei sunt in varsta, bolnavi si chiar daca nu pot sta cu ei, un buletin ma ajuta sa vin si sa plec repetat si sa interactionez cu diverse institutii fara sa refac de fiecare data buletinul provizoriu ( dureaza doar un an si trebuie sa il duc pe tata cu mine peste tot ceea ce nu mai poate face usor datorita varstei).
Sunt in situatia in care nu stiu daca sa continui cu buletinul sau sa refac pasaportul roman cu domiciuliul in marea britanie pentru a putea face o procura astfel incat sa nu mai trebuiasca sa il duc pe tata cu mine peste tot.
Sfaturile sunt extrem de apreciate si binevenite si va multumesc mult de tot pentru tot timpul si ajutorul pe care mi le puteti oferi. Va multumesc anticipat si sunt fericita sa vad ca un astfel de forum exista unde oamenii inca se mai ajuta :-). Sa va dea Dumnezeu sanatate !
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:27, 5 August 2025
La data prezentei carte de identitate se emite doar pentru persoanele care au domiciliul în România, iar pentru cei care locuiesc în afara țării , pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate ( cum aveți dvs. în posesie, cel expirat).

În curând însă se va putea emite și carte de identitate pentru cetățenii români cu domiciliul în alte țări, astfel că trebuie doar să mai aveți puțină răbdare... Detalii privind calendarul de implementare găsiți aici : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Buna seara locuiesc în marea britanie de 6 ani și mi-a expirat ... MirunaP18 MirunaP18 Buna seara Locuiesc în Marea Britanie de 6 ani și mi-a expirat buletinul de câțiva ani. Pasaportul este încă în termen. Urmează sa ma căsătoresc ... (vezi toată discuția)
Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)