Buna ziua,
Tatal meu sta intr-o locuinta sociala data de Primaria sectorului 1 de acum aproximativ 10-11 ani, una dintre conditii fiind sa nu detina alte propietati. Problema este ca acum numele lui apare pe un titlu de propietate de pe urma unui teren cu casa ( casa parinteasca ) apare ca si mostenitor dupa tatal lui , mama sa inca traieste. Din cate am inteles acest titlu de propietate nu se mai poate anula, intrebarea mea este cat de tare il poate afecta acest titlu daca nu merge mai departe cu demersurile ( succesiune , vanzare, donatii ).
daca renunta la succesiune, de exemplu (se declara strain de succesiune prin declaratie data in fata unui notar) problema e rezolvata. iar bunurile se vor imparti intre ceilalti mostenitori
Multumesc frumos pentru raspuns. Am fost la notar si de acolo ni s a spus ca nu se mai poate renunta pentru ca tatal tatalui meu e mort din 2001 si cumva el a acceptat tacit mostenirea, desi titlul de propietate s a eliberat anul acesta in mai. Singura solutie ni s a spus ca ar fi sa faca succesiunea in urma careia sa isi doneze cota parte, dar nici asa nu este bine pentru el pentru ca la primarie in fiecare an da declaratie notariala precum ca nu detine , si nu a detinut si nu a instrainat bunuri dupa 1991...
Donatie
caddya89
Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa
vali_91
buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune
Mihaill
Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)