avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face partajul familiei cu un copil, în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face partajul familiei cu un copil, în cazul ...

Buna ziua ,cum se face partajul familiei cu un copil ,în cazul divorțului
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:24, 6 August 2025
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei se incheie intre cei doi soti. Partajul In situatiile de divort, in ce privesc copiii daca sunt minori, se stabileste pensia de intretinere, custodia, domiciliul copiilor, planul parental, etc. Toate acestea se pot stabili atat prin intelegerea partilor cat si in instanta de judecata
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Olga Tanasa, Consultant asigurari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul nu primește cota parte la partaj.
Partajarea bunurilor se face doar între soți proporțional cu cota parte cu care au contribuit fiecare la achiziția bunurilor, plata ratelor etc.
După divorț, copilul primește doar pensie de întreținere de la părintele nerezident.
Contactați un avocat si discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare strict situației dvs si nu aspectele generale.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar sau tribunal? ntyry75 ntyry75 Sunt casatorita de 2 ani avand 2 copiii de 2 ani si un bebe de 5 luni, dar am trait in concubinaj cu sotul meu 6 ani, timp in care am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)
Divort; incredintare copii; partaj valerica1 valerica1 am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)