avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Clarificări cumpărare vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Clarificări cumpărare vechime pensie

Buna ziua,
In perioada 12.1992 - 06.1994 am beneficiat de alocatie de sprijin cf. Legii 86 / 1992, perioada care nu s-a luat in calcul la cererea mea de iesire la pensie la limita de varsta redusa,conform art. 56 din Lg. 360/2023 si am primit decizie de respingere. Doresc sa cumpar cele 4 luni care imi mai lipsesc pentru a indeplinii conditiile mentionate in acest articol.
Intrebare : Contractul de asigurare sociala o sa fie valabil si pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta REDUSA ? ( Legea prevede ca incheierea contractul de asigurare sociala se face doar in vederea obtinerii pensiei pentru limita de varsta ).
Mentionez ca la Casa de Pensii nu a stiut nimeni sa imi raspunda la aceasta intrebare, s-au contrazis si in final mi-au recomandat sa platesc si sa astept sa vad ce raspuns primesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
mariana.pirosca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 6 August 2025
Contractul de asigurare sociala o sa fie valabil numai pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
Si dacă fac cerere pt pensionare cf. art. 56 din Lg. 360/2023 este considerata " limita de varsta" ?
da, se considera pensie pentru limită de vârstă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Ce articol din legea pensiilor stipulează ca armata nu se ia ... SIMIONOV WALTER SIMIONOV WALTER Ce articol din legea pensiilor stipulează ca armata nu se ia în calcul la ieșirea la pensie (vezi toată discuția)
Buna ziua, se mai pot incheia contracte individuale de munca ... Vera Tena Vera Tena Buna ziua, Se mai pot incheia contracte individuale de munca pe durata nedeterminată sau determinata (pe durata de 6 sau 12 luni)salariatilor care ... (vezi toată discuția)