Bună ziua!
Socrul meu vrea să treaca casa pe fiul lui, sotul meu, prin contract de vanzare cumparare, pentru a avea si eu drept.
Problema este ca in 2002 cand socrul a cumparat casa era casatorit. In timp, soția lui l-a părăsit si lăsat cu un copil mic de crescut. Divortul lor s-a pronuntat in absenta ei, cu motivul abandonului, dar partaj nu se făcuse.
Întrebarea mea este, în situatia asta e posibil sa ne afecteze faptul că este și fosta soție trecuta pe acel act, și are și ea parte?
Cum se procedeaza in aceasta situatie
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Normal că va afectează destul. 50% din casă este proprietatea ei, dacă a fost cumpărată/construita pe vremea căsătoriei dintre ei.
Vă poate DONA casa doar pe jumătatea lui, iar cealalta jumătate va trebui sa o cumparați vânzare/cumpărare de la ea, la prețul negociat cu proprietara.
Iar pe jumatatea lui, ATENȚIE, daca vreți contract V/C, va trebui sa achitați prin virament bancar prețul real din grila notariala al imobilului, ca sa nu aveți probleme de anulare a contractului peste ani.
Ideea este că ea nu a contribuit cu nimic la cumpărarea casei. Iar când a plecat, soțul meu avea câteva luni, și a fost crescut doar cu tatăl lui. Și nici pensia alimentară nu i-a plătit-o. Să fii plecată 20 de ani, și acum să ceri drepturi ar fi chiar josnic... Mai ales că este casă bătraneasca, iar totul s-a renovat din banii nostri.
Dacă nu s ar face acel contract, ci act de donație, m-ar putea include și pe mine?
Etsy123
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie oricum s-o cautati dar este greu de prevazut ce va dori sa faca iar daca nu mai este in viata jumatatea ei se va imparti intre sotul d-voastra si ceilalti mostenitori rezervatari care vin la succesiune din partea ei .
Partaj
FloricaBerbec
Socri ia dat casa batrineasca fostuli sot cu act de vinzare-,cumparare noi neam construit o casa impreuna,16 ani mai tirziu fara sa stiu el a deschis act de ... (vezi toată discuția)