avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu vrea să treaca casa pe fiul lui, sotul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu vrea să treaca casa pe fiul lui, sotul ...

Bună ziua!
Socrul meu vrea să treaca casa pe fiul lui, sotul meu, prin contract de vanzare cumparare, pentru a avea si eu drept.
Problema este ca in 2002 cand socrul a cumparat casa era casatorit. In timp, soția lui l-a părăsit si lăsat cu un copil mic de crescut. Divortul lor s-a pronuntat in absenta ei, cu motivul abandonului, dar partaj nu se făcuse.
Întrebarea mea este, în situatia asta e posibil sa ne afecteze faptul că este și fosta soție trecuta pe acel act, și are și ea parte?
Cum se procedeaza in aceasta situatie
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
utilizator.113, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:41, 6 August 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

utilizator.113 a scris:

Ideea este că ea nu a contribuit cu nimic la cumpărarea casei. Iar când a plecat, soțul meu avea câteva luni, și a fost crescut doar cu tatăl lui. Și nici pensia alimentară nu i-a plătit-o. Să fii plecată 20 de ani, și acum să ceri drepturi ar fi chiar josnic... Mai ales că este casă bătraneasca, iar totul s-a renovat din banii nostri.
Dacă nu s ar face acel contract, ci act de donație, m-ar putea include și pe mine?

Nu are nicio relevanță. Sunt 20 de ani în care socrul putea sa clarifice aceasta problemă, iar dvs sa nu investiți intr-o casa care legal, nu vă aparține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj FloricaBerbec FloricaBerbec Socri ia dat casa batrineasca fostuli sot cu act de vinzare-,cumparare noi neam construit o casa impreuna,16 ani mai tirziu fara sa stiu el a deschis act de ... (vezi toată discuția)
Proprietate... simonaelena_2008 simonaelena_2008 BUNA ZIUA... INTAMPIN URMATOAREA PROBLEMA:AM CONSTRUIT O CASA PE TERENUL SOCRILOR DAR CU AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE NUMELE SOCRULUI MEU CARE A DECEDAT ... (vezi toată discuția)
Impartirea unui apartament dupa divort ciocannico ciocannico Buna seara! Am un unchi care mi-a cerut ajutorul stiind ca sunt inregistrata pe acest site. El a divortat cam de 1 an si de atunci sta in acelasi apartament cu ... (vezi toată discuția)