avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fată de 21 de ani rămasă însărcinată cu un minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fată de 21 de ani rămasă însărcinată cu un minor de 17 ani și 3 luni

Bună ziua! Cumva mi-e și jenă să discut despre situația în care mă aflu, dar pur și simplu nu am de unde să mai cer un sfat bun și nu mai știu ce să pot face.. Eu sunt o fată de 21 de ani, am doi copii și o relație de 4 ani cu concubinul meu, dar relația noastră nu prea mai funcționează în ultima perioadă mai exact de 2 ani de zile.. Concubinul meu a început să aibă probleme cu alcoolul și a devenit destul de agresiv, și până la urmă am aflat că avea și pe altcineva... Iar eu acum am o relație ascunsă cu fratele lui care este încă minor are doar 17 ani și 3 luni.. El mi-a recunoscut că avea sentimente pt mine de când m-a cunoscut de prima dată, dar nu avea curajul să-mi zică eu fiind cumnata lui. Dar acum nu mai suporta sa vadă cum mă agresează frate sau și mi-a recunoscut sentimentele și că e dispus să mă accepte cu tot cu copii.. În toată perioada asta cât mă agresa concubinul meu doar frate său era lângă mine să-mi ofere sprijin... Dar situația sa complicat mai rău fiindcă am rămas însărcinată cu fratele concubinul ui meu și nu știm ce să putem face ca să nu avem probeleme cu poliția eu fiind majoră și el fiind minor, că de află concubinul meu de relația noastră chiar nu pot să-mi imaginez pt ce poate fi în stare fiind el agresiv din firea lui. Noi, eu cu frate sau dorim să păstrăm bebelușul și să îl creștem împreună, dorim să fim împreună ca o familie... Ce pot să fac în situația asta ca să nu dăm de probleme legale, ce sfaturi îmi dați?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:34, 7 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu avem probeleme cu poliția eu fiind majoră și el fiind minor

nu veti avea probleme pe aceata latura.
in ce priveste concubinul, despatiti-va de el, cereti in instnta ce aveti de cerut referitor la copii, sa exercitati impreun autoritatea parinteasca, minorii sa aiba locuinta la dvs, sa va platesca pensie etc.
aveti de munca ? aveti cu ce va intretine 3 copii?
Sfatul meu e sa va mutati cu totul in alt colt al tarii si sa evitati contactul cu tatal copiilor( am vrut sa scriu cu actualul concubin, dar aveti 2 actuali concubini) pt ca daca in caz de ceva, nu va foloseste nici mama ordinului de protectie.
@gi-Jane2 Mulțumesc mult pentru răspuns! Deci asta înseamă că nu putem avea probleme legale chiar dacă sunt majora și el este minor?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
Liza25, utilizator
nu, pt ca el nu e un minor de pana in 16 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulter in concubinaj, custodie minori maraujica maraujica salut. am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta. stau in concubinaj cu o persoana de 9 ani, avem 2 copii minori, el e plecat la munca in strainatate iar ... (vezi toată discuția)
Divort si copil dintr o alta relatie,doresc sa revin si eu si minorul la numele de fata cheran_z cheran_z sunt casatorita dar nu mai locuim impreuna de 18 ani,am un copil din relatia actuala eu purtand inca numele fostului sot de care nu sunt divortata legal ... (vezi toată discuția)
Custodie minor davidutu davidutu In urma unei relatii de concubinaj am un fiu in varsta de 4 ani , copilul este recunoscut de tatal sau . Tatal a plecat in Italia pe cand copilul avea 7 luni ... (vezi toată discuția)