avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca am încasat o sumă de bani provenita din te un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca am încasat o sumă de bani provenita din te un antecontract ...

Daca am încasat o sumă de bani provenita din te un antecontract de vânzare cumpărare în euro in cat timp trebuie să o declar la ANAF în vederea impozitării. Este vorba de 43000 euro.multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:45, 7 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul va fi perceput și încasat de notar, la prețul total al imobilului, în ziua când veți semna contractul de vânzare cumpărare.
De astfel, se și numește "Impozitul pe venitul realizat din transferul proprietății imobiliare".
Or, transmiterea dreptului de proprietate operează la data semnării contractul de vânzare.
Iar raportările către ANAF se efectuează de biroul notarial respectiv.
Dvs nu trebuie sa faceți nimic ulterior.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren gabiliviu gabiliviu Buna ziua!O intrebare: am vandut un teren la pretul 175 euro/mp.Antecontractul a fost semnat in luna decembrie cand pretul la grila era 90 euro/mp.Actele ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul vc ... dayana7 dayana7 Am achizitionat 2 garsoniere pe numele meu, la contractul VC platesc onorariul notarial ( plus intabularea) pt fiecare in parte sau doar unul singur? ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)