Buna ziua am și eu o întrebare, fata mea a născut in 04.06.anul curent, ginerele a depus cererea de alocație tot in luna iunie. A primit in 08.08.anul curent doar pentru o luna 719 lei. De ce nu a primit pentru trei luni alocația?
Alocatia pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii , si nu se face pe luna curenta , ci pe luna anterioara . Deci , copilul nascut in iunie , are dreptul la alocatie incepand cu luna iulie . In august ati primit alocatia pentru iulie , in septembrie o veti primi pe august , s.a.m.d.
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
Alocatie nou nascut
irysmiki
Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca s-a procedat corect. Am nascut anul aceste pe 3 iunie. Alocatia pt bebe am inceput sa o primesc pe luna august, ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii
Monika007
Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)