Sunt bolnav de cancer,operat,in tratament si monitorizat ,am inteles ca sunt scutit de CASS insa nu este asa mi-au oprit CASS ,am intrebat la Casa ade pensii si mi-au raspuns ca nu sunt scutit ,ministrul muncii
pe televizoare spune ca suntem scutiti ,unde pot afla adevarul ,cum trebuie sa procedez !
Daca sunteti prins in Programul national de prevenire si combatere a cancerului , nu datorati CASS , vedeti art VIII , alin (4) , lit (f) din Legea 141/2025 . Cum se va realiza asta , pare ca nici casele de pensii nu stiu inca . Ar fi bine sa cereti medicului curant oncolog o adeverinta in sensul asta , si - probabil - va trebui sa fie depusa la casa de pensii locala .
Imi pare rau , eu asa am interpretat articolul de care pomeneam . Si asta pentru ca , pentru pacientii prinsi in acel program de sanatate , exista un paragraf separat . Pentru cei prinsi in alte programme de sanatate - ca sunt mai multe programe nationale - este alt paragraf , care specifica clar ca sunt scutiti doar cei care nu realizeaza alte venituri . Ori , daca sunt tratati la fel cu cei din alte programe , de ce sa nu fi facut un singur paragraf pentru toti ? nu prea face sens … De altfel , asa am gasit si pe siteul Casei Nationale de Sanatate , dar acum nu mai gasesc acel paragraf . Cu toata incurcatura din aceasta lege , nu m-ar mira ca nu numai eu sa fi interpretat eronat , ci si cei de la Casa , si acum sa fi corectat . De altfel , si pe Avocatnet au aparut multe intrebari in acest sens , si aproape toate - de la pacienti oncologici .