avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara! Vă deranjez cu o întrebare: Am dreptul, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara! Vă deranjez cu o întrebare: Am dreptul, să îmi ...

Bună seara!
Vă deranjez cu o întrebare:
Am dreptul, să îmi pot retrage banii depuși la pilonul II de pensie?
Dacă da, cum mă sfătuiți să fac?
Menționez că din 2019 am probleme de sănătate și nu mai lucrez.
Îmi pot retrage banii, pentru ai folosi pentru nevoi personale?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:33, 9 August 2025
Nu , nu aveti acest drept , decat cand iesiti la pensie . Si , cu toate modificarile legislative care se fac , sau sant in curs de elaborare , poate nici atunci integral , ci ca o pensie … Banii din pilonul doi sunt depusi pentru un scop , nu sunt ca cei depusi la banca intr-un cont , la care sa ai acces cand vrei . Urmeaza sa vedem …
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! vă deranjez cu o întrebare: am dreptul, să îmi ... Norocea Nicoleta Norocea Nicoleta Bună seara! Vă deranjez cu o întrebare: Am dreptul, să îmi pot retrage banii depuși la pilonul II de pensie? Dacă da, cum mă sfătuiți să fac? (vezi toată discuția)
Pensie pilon 2: ce se întâmplă cu banii din cont dacă nu mai înregistrăm venit în românia? mihaimatei mihaimatei Buna ziua , Urmeaza sa plecam din tara, definitiv, si cand indeplinim toate conditiile necesare o sa facem aplicatiile pentru cetatenie in tara respectiva , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă în oug 4/2023 este reglementată restituirea ... costeageorge costeageorge Buna ziua, Dacă în OUG 4/2023 este reglementată restituirea eșalonată a contribuției de sănătate reținută în 2023 din pensiile mai mari de 4000 ... (vezi toată discuția)