avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Documentație sau ajutor pentru plângere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Documentație sau ajutor pentru plângere?

Sunt victima unei infracțiuni de înșelăciune/escrocherie, cu prejudiciu 10.100 lei.
Am probele doveditoare (extrasele bancare și conversațiile în scris).
Urmează să fac plângere penală împotrivă, însă nu îmi permit avocat așa că trebuie să fac plângerea de unul singur, și ulterior am să solicit desemnarea unui avocat din oficiu în baza adeverinței de (lipsă) venit.

Am încercat zeci de ore cu motoarele A.I. pentru formularea și redactarea plângerii, însă nu ajung nicăieri deoarece se contrazic pe sine la infinit în ceea ce privește structura, formatul, ordinea, terminologia - totul, și nu am cum să îmi dau seama cum ar trebui formulată/redactată ca să nu fie respinsă, întrucât am auzit că plângerile se resping chiar din motive minore/banale.

Întrebarea este: Unde găsesc modele oficiale actuale de plângere? Sau un ghid? Sau o sursă de ajutor pro-bono? Ori măcăr consultare/verificare asupra plângerii pe care am făcut-o eu însumi?

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2025
Plethonis, utilizator
Puteți merge direct la politie și ei va pot îndruma sa faceți plângerea.
Scrieți exact ce s-a întâmplat, când, cum și ajexati copii după toate actele doveditoare pe care le aveți. Lăsați și date de contact, adresa, telefon.
Nu va încurcați în termeni juridici, scrieți doar ca vreți sa depuneți plângere și faptele foarte clar și concret.
Ulterior poliția va va chema la declarații.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
... hm... adica ati avut 10.000 lei sa-i dati pe degeaba si nu aveti 300-400 lei pentru a contacta un avocat sa va redacteze o plângere penală sau măcar pentru o consultatie juridica în vederea clarificării temeinice a speței dvs.?????

Nu exista niciunde modele de plangeri penale!

O plangere penală trebuie sa respecte prevederile codului de procedură penală.
Iar la această infracțiune, numită de dvs. „înșelăciune” trebuie analizat foarte bine daca sunt intrunite toate elemntele juridice ale acestei infracțiuni. Astfel de infracțiuni, de multe ori, în funcție de elementele concrete, pot fi de natură civiă și nu penală. Tocmai de aceea nu găsiți ceva standard cu motoarele A.I.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In eventualitatea unei viitoare relații cu o persoană de ... Zamolxes Zamolxes In eventualitatea unei viitoare relații...cu o persoană de gen feminin...am.fost ademenit și convins să trimit anumite sume pt a asigura bunăstarea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? adela1978 adela1978 Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte ... (vezi toată discuția)
Plangere penala de inselaciune Activ Investigatii SRL Activ Investigatii SRL Buna ziua , Am inregistrat datorii la plata chiriei unui sediu , catre o persoana juridica. Am platit cand am putut, am vorbit cu dansii la telefon, nu ... (vezi toată discuția)