avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afectat de legea 61/2024 - În 2020 am fost acuzat in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afectat de legea 61/2024 - În 2020 am fost acuzat in Anglia pentru trafic de droguri ...

Afectat de legea 61/2024
Salutare , in 2020 am fost acuzat in Anglia pentru trafic de droguri unde am și executat 1 an și jumătate .
Acum câteva zile au venit polițiștii români la mine să îmi spună să mă prezint pentru înregistrare în registrul național pentru droguri , sunt foarte confuz deoarece fapta mea nu are nici o legătură cu România și mi se pare o stupiditate ca statul român să imi dea “ a doua pedeapsă “ lungă de 10 ani și să mă înregistreze acolo pentru ceva care eu nu am făcut în România și nu a afectat statul român cu nimic !
Precizez ca în momentul de față am o companie în olanda unde am și rezidenta ,poliția îmi impune să vin odată la 3 luni să semnez și să le dau detalii despre tot ce îmi cere .
Vă rog dacă aveți ceva informații care m ar ajuta ajutați-mă !
Legea 61/2024
art. 2
(1) În Registru se ține evidența:
a) persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-au dispus renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei și suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, precum și a celor față de care au fost dispuse măsuri de siguranță în legătură cu infracțiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) de către organele române competente;
b) persoanelor de cetățenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidență din partea autorităților centrale din celelalte state membre și a autorităților competente din statele terțe cu privire la săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (2).

Cornel Vasile a scris:

Legea 61/2024
art. 2
(1) În Registru se ține evidența:
a) persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-au dispus renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei și suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, precum și a celor față de care au fost dispuse măsuri de siguranță în legătură cu infracțiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) de către organele române competente;
b) persoanelor de cetățenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidență din partea autorităților centrale din celelalte state membre și a autorităților competente din statele terțe cu privire la săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (2).

Constituția României !
Art 23 alin 12
“Nimeni nu poate fi judecat sau pedepsit de 2 ori pentru același faptă!”
Cedo “protocolul7 art 4
“Interzice judecarea sau sancționarea repetatata pentru aceeași faptă dacă există o hotărâre definitivă “
De constituție și de cedo nu ținem și noi cont ?!!!
Zi-le la politisti asta cu CEDO si Constitutia, registrul oricum nu inseamna judecarea sau pedepsirea de 2 ori pentru aceeasi fapta, spor

Lonapak a scris:

Zi-le la politisti asta cu CEDO si Constitutia, registrul oricum nu inseamna judecarea sau pedepsirea de 2 ori pentru aceeasi fapta, spor

Zi-le la “ , polițiștii nu ai chiar nici o treaba părerea lor a fost la fel ca a mea ! Și da ! Asta înseamnă a 2 pesdeapsa , !!!
Salutare!

Situația pe care o descrii este consecința directă a prevederilor Legii nr. 61/2024 privind Registrul Traficanților de Droguri.

Deși fapta a fost comisă în alt stat, au fost înscrise în registru și persoanele condamnate în străinătate pentru trafic de droguri, în urma comunicărilor realizate între state.

Totuși, obligațiile specifice (cum este cea privind prezentarea periodică la poliție) se aplică DOAR persoanelor care locuiesc în România. În cazul persoanelor care nu locuiesc în România, acestea rămân înscrise în Registru, însă NU au obligațiile respective. În acest sens, trebuie să dovedească Poliției că locuiesc în alt stat prin intermediul unor acte justificative (contract de închiriere, contract de muncă, etc).

Înscrierea în registru poate fi contestată în instanță pentru motive de neconstituționalitate și de încălcare a drepturilor omului. Mai mult despre acest lucru în link-ul următor: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitorul registru a traficanților Alin49 Alin49 Introducerea registrului traficanților de droguri. Bună ziua! În anul 2022 am fost condamnat definitiv la 1 an închisoare cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 61/2024 -registrul national automatizat cu privire la persoanele ... libertatenucomunism libertatenucomunism legea 61/2024 -registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni din sfera traficului de droguri buna ziua,cunoaste careva ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de politie cand fumam 0,3 de marihuana cu un prieten . parolaparola23 parolaparola23 Buna ziua ,astazi am fost prins de politie cum fumam un 0,3 de marihuana . Am incercat sa vorbim cu ei sa ne faca doar o mustrare verbala dar degeaba . Ne-au ... (vezi toată discuția)