avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

sunt angajat pe post de tehnician la compartimentul de sanatate si securitate in munca si asigurare calitate mediu.
un coleg, sef birou hidrotehnic este in concediu medical si am primit decizie sa ii preiau sarcinile de servici, pe linga sarcinile mele
la salariu nu am mai primit nimic
colegul a suferit o semipareza si se pare ca va sta mai mult timp in cm.
cum trebue procedat legal? ce pot sa fac?

multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 15 Februarie 2010
posibil sa nu fi primit unitatea unde lucrezi certificatul medical al colegului. in situatia aceasta vei astepta si plata salariului lunii urmatoare, daca nu se intampla nimic favorabil, cerere inregistrata pentru plata muncii suplimentare.
in decizie ce scrie?
ca preiau o parte din activitatile (practic toate...)colegului pe perioada CM si voi indeplinii si activitatile mele prevazute in fisa postului
colegul a intrat in CM de pe data de 4 ianuarie 2010
da, raman la parerea ca nu a adus colegul certificatul medical in timpul util sau la financiar nu s-a putut opera luna asta in timp util plata concediului medical, sau.... in cazul cel mai rau...... pur si simplu au uitat.
pentru inceput poti sa adresezi verbal o intrebare, vezi ce ti se raspunde si astepti luna urmatoare.
indiferent ce lege avem in care se precizeaza ca nu se mai platesc ore suplimentare, ca se dau libere in cursul anului 2010, munca efectuata pentru concediul medical trebuie retribuit
eu asa am procedat luna aceasta la calcularea salariilor.
multumesc pentru raspuns
colegul a depus certificatul si a primit si banii pe luna ianuarie pe medical
eu inafar de salariu care il primeam lunar nu am primit nimic.
este prevazut undeva in legislatie ca trebue s primesc ?
Trebuie sa aveti incheiat un act aditional la c.i.m. pentru cumul de functii ... art.41 alin.3 lit.f din CCMN - pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar ileanaturti ileanaturti Am avut un salariat in luna iulie, august si septembrie in concediu fara plata, la data de 4 octombrie vine si-mi aduce concediul medical pe lunile aug si ... (vezi toată discuția)
Retineri la concediul medical ContSters132988 ContSters132988 Am o colega care a intrat in prenatal la jumatatea lunii martie.In cazul codului de indemnizatie 08, se retine doar CAS-ul angajatului la minimul pe ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters132988 ContSters132988 Ma confrunt si eu,iar, cu o situatie necunoscuta pentru mine. Am o colega ce intra in concediu prenatal.Am inteles cat de cat, cum se calcul;eaza concediul ... (vezi toată discuția)