avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Fratele meu este în proces de divorț . ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Fratele meu este în proces de divorț . Se dispută ...

Bună ziua. Fratele meu este în proces de divorț . Se dispută partajul ( creanțe) la un imobil primit prin testament de fratele meu de la părinți. Totodată soția lui a înstrăinat in timpul căsătoriei lor în imobil construit de ei. Fratele meu dorește să atace actul de vânzare cumpărare al imobilului înstrăinat de soția lui. Avocatul lui spune că nu poate depune dosarul acum pentru că instanța îl va a suspenda din oficiu. Așa este?
Cel mai recent răspuns: Bebbe , utilizator 21:51, 10 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă divorțul nu este soluționat practica instantelor este de a dispune disjungerea capătul de cerere privind partajul,judecarea după finalizarea divorțului etc.Marea majoritate a av nu mai formuleaza acțiuni de acest gen divorț și partaj (deoarece cunosc optica instantelor).
Nu s a pronunțat divorțul. Divorțul este legat de partaj. Avocatul spune că fiind același părți, instanța va decide suspendarea dosarului de anulare a vânzării imobilului de către soția fratelui , până la soluționarea dosarului de divorț.Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2025
Bebbe, utilizator
acest răspuns util
Da,av are dreptate ...
acest răspuns util
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungerea unui divort de partaj, ... ContaDenis ContaDenis Buna ziua, pentru a fi acceptata disjungerea unui divort de partaj, ar trebui introdus neaparat un dosar de partaj separat, simultan cu cererea de disjungere? ... (vezi toată discuția)
Cererea de disjungere de partaj safta ioana safta ioana Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere alexa35ro alexa35ro Tatal meu doreste sa-i lase un imobil fratelui meu mostenire cu clauza de intretinere. Fratele este casatorit. Doresc sa stiu daca imobilul poate fi trecut ... (vezi toată discuția)