avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Urmare a examinării dosarului de pensionare din 20 03 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Urmare a examinării dosarului de pensionare din 20 03 2024 ...

Urmare a examinări dosarului de pensionare.......din 20 03 2024 ,în baza legii nr 263 se admite cererea de pensionare a d-lui B..M.și se stabilesc următoarele drepturi: pensie asigurări sociale 3911 lei. Elementele reprezentând compensații, garanții,prime,ore suplimentare.... etc menționate în adeverințele......nu s-au valorificat.. În data de 21 Iun 2024 Casă teritorială de Pensii Dolj mărește pensia de asigurări sociale la 3921 in urma recalculării iar in data de 02.08 2024 emite o nouă decizie în care cuantumul pensiei începând cu data de 01 09 .2024 este de 4602 în urma aplicării legii 360..În dosarul pensionare nr..... Casa teritorială î-mi aduce la cunoștință prin adresa nr......din data de 06.08 2025,prin reprezentantul său legal: că adeverințele nr........vor face obiectul recalculării ,dacă îndeplinesc condițiile de legalitate și valabilitate in conformitate cu dispozițiile art 155 din legea 360/2023. Adeverințele anexate trebuie să îndeplinească condițiile de valabilitate și legalitate prevazute la art.4 alin.1 și art 5 alin 1 din Ordin Minstru, Muncii și Pr. Sociale nr 487/2021.Situatie juridică în care nu mă regăsesc conform C de P Dolj. În aceiași adresă am posibilitatea legală de a cere recalcularea, în temeiul unor adeverințe care să respecte modelul prevăzut in an.exa 6 la legea 360/2023..Cum pot să știu că acele adeverințe nu sunt conforme?.După ce am așteptat o grămadă de timp.....
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:41, 11 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu v-ati retinut cate o copie dupa acele adeverinte ? daca aveti , comparati datele din ele cu acea anexa 6 a Legii 360/2023 ( o gasiti pe internet ) . Adeverintele trebuie sa continua TOATE datele din anexa , in forma ceruta . Daca asa v-a scris Casa de pensii , inseamna ca adeverintele nu sunt intocmite asa , si va trebui sa cereti celor care le-au emis sa va intocmeasca alte adeverinte , conform cu cerintele legii ( ar trebui sa stie forma necesara ) . La iesirea dvs. la pensie , conform Legii 263/2010 , aceste castiguri suplimentare NU intrau in calculul pensiei , asa erau prevederile acestei legi . In 02.08.2024 , ati primit decizia de recalculare pe noua lege - Legea 360/3023 - pentru ceea ce s-a numit “ marea recalculare “ , doar pentru datele pe care s-a calculat anterior pensia , dar dupa un alt mod de calcul . Aceasta recalculare trebuia sa fie urmata de “ mica recalculare “ , cea in care se luau in considerare premiile , orele suplimentare , sporurile nepermanente, s.a.m.d. - adica tot ce nu s-a luat in calculul pensiei . Eu nu stiu sa fi primit cineva decizii pe “ mica recalculare “ , si eu o astept . Deci , va trebui sa va rostuiti , cat puteti de repede , alte adeverinte .
Ultima modificare: Luni, 11 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate ... LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate comerciala privind acordarea unei PRIME DE SUCCES pentru activitatea mea depusa in anul 2011. ... (vezi toată discuția)
Adeverinte neluate in calcul la pensionare Pitesti Pitesti Buna ziua, as dori o indrumare vizavi de o decizie de pensionare emisa in data de 8 ianuarie 2025. La punctul \"Motivarea deciziei\" se specifica: \"Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conformitate cu prevederile legii 360/2023- anexa ... coroamad coroamad Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii 360/2023- Anexa 6 societatea a emis adeverinte fostilor salariati. Fiind continuatoarea unor entitati de ... (vezi toată discuția)