Urmare a examinări dosarului de pensionare.......din 20 03 2024 ,în baza legii nr 263 se admite cererea de pensionare a d-lui B..M.și se stabilesc următoarele drepturi: pensie asigurări sociale 3911 lei. Elementele reprezentând compensații, garanții,prime,ore suplimentare.... etc menționate în adeverințele......nu s-au valorificat.. În data de 21 Iun 2024 Casă teritorială de Pensii Dolj mărește pensia de asigurări sociale la 3921 in urma recalculării iar in data de 02.08 2024 emite o nouă decizie în care cuantumul pensiei începând cu data de 01 09 .2024 este de 4602 în urma aplicării legii 360..În dosarul pensionare nr..... Casa teritorială î-mi aduce la cunoștință prin adresa nr......din data de 06.08 2025,prin reprezentantul său legal: că adeverințele nr........vor face obiectul recalculării ,dacă îndeplinesc condițiile de legalitate și valabilitate in conformitate cu dispozițiile art 155 din legea 360/2023. Adeverințele anexate trebuie să îndeplinească condițiile de valabilitate și legalitate prevazute la art.4 alin.1 și art 5 alin 1 din Ordin Minstru, Muncii și Pr. Sociale nr 487/2021.Situatie juridică în care nu mă regăsesc conform C de P Dolj. În aceiași adresă am posibilitatea legală de a cere recalcularea, în temeiul unor adeverințe care să respecte modelul prevăzut in an.exa 6 la legea 360/2023..Cum pot să știu că acele adeverințe nu sunt conforme?.După ce am așteptat o grămadă de timp.....
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai nu v-ati retinut cate o copie dupa acele adeverinte ? daca aveti , comparati datele din ele cu acea anexa 6 a Legii 360/2023 ( o gasiti pe internet ) . Adeverintele trebuie sa continua TOATE datele din anexa , in forma ceruta . Daca asa v-a scris Casa de pensii , inseamna ca adeverintele nu sunt intocmite asa , si va trebui sa cereti celor care le-au emis sa va intocmeasca alte adeverinte , conform cu cerintele legii ( ar trebui sa stie forma necesara ) . La iesirea dvs. la pensie , conform Legii 263/2010 , aceste castiguri suplimentare NU intrau in calculul pensiei , asa erau prevederile acestei legi . In 02.08.2024 , ati primit decizia de recalculare pe noua lege - Legea 360/3023 - pentru ceea ce s-a numit “ marea recalculare “ , doar pentru datele pe care s-a calculat anterior pensia , dar dupa un alt mod de calcul . Aceasta recalculare trebuia sa fie urmata de “ mica recalculare “ , cea in care se luau in considerare premiile , orele suplimentare , sporurile nepermanente, s.a.m.d. - adica tot ce nu s-a luat in calculul pensiei . Eu nu stiu sa fi primit cineva decizii pe “ mica recalculare “ , si eu o astept . Deci , va trebui sa va rostuiti , cat puteti de repede , alte adeverinte .