avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Venituri de tip ramburs ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Venituri de tip ramburs ANAF

Buna ziua!
Va rog frumos, oferiti-mi si mie un sfat. Am primit de la ANAF, o scrisoare, cum ca eu figurez in anul 2024 cu venituri de tip ramburs.m si sa depun o declaratie. Eu intr-adevar am vandut niste produse, mai vechi de ale mele (haine, ceasuri, incaltaminte) si daca as depune o reclamatie, nu as avea nicio factura ca eu le-am cumparat mai de mult, nici macar bonul fiscal nu-l mai am. Poate doar sa intru in conturile Hm, Zara…) Dar ideea ar fi cam asa, cine ma poate ajuta sa depun acea reclamatie? Sa apelez la un avocat sau expert contabil? Mentionez ca nu fac comert, vand si eu ce am prin casa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:23, 12 August 2025
Potrivit Codului de procedură fiscală (Legea 207/2015), veniturile din activități comerciale trebuie fiscalizate chiar și când sunt obținute de persoane fizice, dacă se încadrează într-o frecvență sau valoare care implică caracter economic.

Nu ar trebui sa va faceti griji daca ati folosit servicii precum OLX sau Fan Courier pentru a vinde obiecte ocazional, inclusiv pachete de mici valori.

Este vorba despre Declaraţie unică (212) - privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, care se depune doar pentru :
 venituri din activităţi independente, pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, pe baza datelor din
contabilitate;
 venituri din activităţi independente realizate din România, impuse pe bază de norme de venit în cazul
contribuabililor care au început activitatea în luna decembrie a anului 2024;
 venituri din drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă;
 venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal (altele decât veniturile din arendă, din închirierea
în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală sau din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul
personal plătite de persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă pentru care
impunerea este finală) obţinute în calitate de proprietari, uzufructuari sau alţi deţinători legali, pe bază de contract de
închiriere, pentru care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute;

Cred ca ar trebui sa mergeti la ANAF si le comunicati ca este vorba despre vanzarea unor lucruri proprietate personala.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Casmb impozite Victorashu Victorashu Buna! Rog un cunoscator al Dreptului Fiscal sa-mi spuna daca venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor este acelasi lucru cu venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)