Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avem o problema cu asociația de proprietari de care aparținem

Buna! Avem o problema cu asociația de proprietari de care aparținem. Cum s-a schimbat legea in 2018 dacă nu mă înșel, nu s-au refăcut actele. Locația pe care era declarată asociația nu mai exista pentru că s-a desființat cu mulți ani în urmă centrala de cartier. A fost făcută și o sesizare la primărie din care a ieșit că nu au nici o asociație declarată pe locul unde se susține că este a noastră. Avem mari probleme cu diferențele la apa, 60 mc³ la fiecare scara in fiecare luna (A și B) care se împart procentual la fiecare în funcție de consum. Daca ii invit in fiecare luna să verifice dânșii contoarele și plătesc tot mai puțin diferențele pot sa pățesc ceva? S-a tot propus montarea de contoare cu radiocitire, iar azi cel care e președintele asociației a susținut că și dacă le-am monta pe acelea nu scăpăm de pierderi... Ce se poate face să scăpăm de problema?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:05, 13 August 2025
1. Marea majoritate a asociatiilor de proprietari, infiintate pana acum si poate si cele viitoare, la infiintare erau/sunt nevoite sa-si declare un sediu social - la fel ca si orice alta firma.
Acum, jdemiile de blocuri construite de comunisti in epoca dar mai ales cele construite de catre capitalisti, acum, nu au fost prevazute cu o incapere, cat de mica, unde sa functioneze o as. de locatari / proprietari - DA?
Din acest motiv, marea majoritate a asociatiilor infiintate, mai bine zis, conducerile de la acele timpuri, si-au declarat sediile sociale la unul dintre ei, acasa - de obicei la presedinte... Ei, conducerea asociatiei dvs. a "gasit" posibilitatea declararii sediului social la unul dintre punctele termice, dezafectate. Practic, a fost o intelegere la nivel de Primarie locala. Ca la dvs. si acel punct termic a disparut, ca sa faca loc unei alte constructii - asta este.
Acum, discutati in prima AG a membrilor, unde puteti sa va schimbati sediul social. Ca sa va dau un exemplu, noi functionam intr-o ghena de gunoi, refacuta, careea i-am mai dat si buzele cu rosu si am zis merci ca am gasit-o si asa (functionam asa cam de 35 de ani...).
2. In legatura cu acele diferente pe care le inregistrati la apa potabila 60 mc pe o singura scara este enorm.
Aici pe forum, poate ati mai citit, ne-am "plans", fiecare cum am stiut de aceasta problema si tot am cautat metode si mijloace de micsorare a acestor diferente.
Sigur ca citirea prin radio este buna, dar diferente tot o sa mai apara, dar din ce in ce mai mici, adica undeva intre 15-20 litri/persoana/luna - cel putin asa este la noi, la majoritatea blocurilor. Sigur ca pierderile/diferentele mai mari pot apare din mai multe cauze, discutate si rasdiscutate, aici, pe forum.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ajuta primaria asociatiile de proprietari? danalex1971 danalex1971 Blocul in care locuiesc are 4 scari. Luna trecuta a aparut un anunt la avizier prin care presedintele avertiza asupra pierderilor de apa inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)