1. Marea majoritate a asociatiilor de proprietari, infiintate pana acum si poate si cele viitoare, la infiintare erau/sunt nevoite sa-si declare un sediu social - la fel ca si orice alta firma.
Acum, jdemiile de blocuri construite de comunisti in epoca dar mai ales cele construite de catre capitalisti, acum, nu au fost prevazute cu o incapere, cat de mica, unde sa functioneze o as. de locatari / proprietari - DA?
Din acest motiv, marea majoritate a asociatiilor infiintate, mai bine zis, conducerile de la acele timpuri, si-au declarat sediile sociale la unul dintre ei, acasa - de obicei la presedinte... Ei, conducerea asociatiei dvs. a "gasit" posibilitatea declararii sediului social la unul dintre punctele termice, dezafectate. Practic, a fost o intelegere la nivel de Primarie locala. Ca la dvs. si acel punct termic a disparut, ca sa faca loc unei alte constructii - asta este.
Acum, discutati in prima AG a membrilor, unde puteti sa va schimbati sediul social. Ca sa va dau un exemplu, noi functionam intr-o ghena de gunoi, refacuta, careea i-am mai dat si buzele cu rosu si am zis merci ca am gasit-o si asa (functionam asa cam de 35 de ani...).
2. In legatura cu acele diferente pe care le inregistrati la apa potabila 60 mc pe o singura scara este enorm.
Aici pe forum, poate ati mai citit, ne-am "plans", fiecare cum am stiut de aceasta problema si tot am cautat metode si mijloace de micsorare a acestor diferente.
Sigur ca citirea prin radio este buna, dar diferente tot o sa mai apara, dar din ce in ce mai mici, adica undeva intre 15-20 litri/persoana/luna - cel putin asa este la noi, la majoritatea blocurilor. Sigur ca pierderile/diferentele mai mari pot apare din mai multe cauze, discutate si rasdiscutate, aici, pe forum.
Mult succes!