avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Majorare fond de reparatii la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Majorare fond de reparatii la bloc

Fond de reparatii la bloc
Buna ziua , legal se poate majora contributia individuala lunara la fondul de reparatii ? Daca se mareste cuantumul pentru ca asa a zis presedintele si eu nu sunt de acord pot da in judecata ? de fapt curiozitatea mea este : trebuie sa existe un p-v. cu semnaturi ale majoritatii in caz ca eu dau in judecata si invoc absenta unui astfel de document ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:59, 14 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai fondul de reparatii aprobat este o suma si nu o contributie lunara. cand suma a fost stransa, contributia inceteaza. pentru reparatii planificate, AG aproba suma propusa de CEx. Daca CEx e mandatat sa adopte masuri operative (AG se aduna greu sau deloc) atunci el poate decide
Multumesc ! Cum ramane cu contributia lunara care la noi in bloc se incaseaza de catre administratie si care se mareste fara aprobarea tuturor proprietarilor . Asa cum este acum acest fond a fost util, s-au efectuat reparatii in bloc din banii stransi . Pe mine ma deranjeaza cresterea contributiei lunare pentru reparatii a caror valoare e estimata , nu exista o antecalculatie , ceva concret . Nu am imputernicit pe nimeni nu am semnat nimic ! E legal ? Repet, vreau sa stiu in caz ca dau in judecata de aceea am apelat la acest site juridic .
Nu sunteti atent la raspunsul primit de la @adriandimitriu.
Cand ati fost ultima data la lucrarile unei AG? Incercati sa va informati si dupa aceea mergeti in instanta, daca va simtiti nedreptatit. Faza este ca multi proprietari procedeaza asa, nu achita acea suma lunara, ci prefera sa achite suma totala repartizata - desigur, atunci cand se executa o lucrare. Mai greu este cu plata cheltuielilor pentru lucrari urgente - se sparge o teava, se infunda subsolul, trebuie reparata tencuiala, etc., adica lucrari care nu prea le preconizezi a se intampla, dar trebuie reparate si toata lumea stie ca meseriasul nici nu se apuca de treaba daca stie ca asociatia o sa-l plateasca cand asociatia o sa aiba bani...
mulțumesc, pe post de informare înainte de a merge în instanta m am adresat acestui site cu profil juridic de la care tot nu am aflat răspunsul. explicabil probabil prin faptul ca nu a răspuns nici un jurist.

Adam Grecu a scris:

Nu sunteti atent la raspunsul primit de la @adriandimitriu.
Cand ati fost ultima data la lucrarile unei AG? Incercati sa va informati si dupa aceea mergeti in instanta, daca va simtiti nedreptatit. Faza este ca multi proprietari procedeaza asa, nu achita acea suma lunara, ci prefera sa achite suma totala repartizata - desigur, atunci cand se executa o lucrare. Mai greu este cu plata cheltuielilor pentru lucrari urgente - se sparge o teava, se infunda subsolul, trebuie reparata tencuiala, etc., adica lucrari care nu prea le preconizezi a se intampla, dar trebuie reparate si toata lumea stie ca meseriasul nici nu se apuca de treaba daca stie ca asociatia o sa-l plateasca cand asociatia o sa aiba bani...

Stimate,
Aici nu raspund doar juristi, ci, in general oameni care practica munca in asociatii, unii au functii, majoritate, nu.
Sigur, cel mai bine ar fi sa va adresati unui cabinet de avocatura, de unde o sa primiti cele mai competente sfaturi.
Eu, am vrut sa va ajut si sfatul meu este sa va adresati justitiei, doar daca ati terminat toate posibilitatile "locale" - adica as. prop., sau mai bine la serv. specializat din primaria locala.
Succes, si sa ne povesteti cum ai rezolvat "cazul".

Alte discuții în legătură

Fond reparatii  Buna ziua! Anul trecut, s-a hotarat de catre asociatia de proprietari din care facem parte, contrar opiniei noastre de a strange niste bani pentru reparatii, ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii! elizaandreea elizaandreea Buna ziua! As vrea sa stiu ce se intampla daca m-am hotarat sa nu mai platesc fondul de reparatii. Platesc un fod in valoare de 30 lei de mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa plateasca la fondul de reparatii florin555 florin555 Buna ziua, Fac parte dintr-o asociatie cu 14 apartamente unde ne putem gestiona foarte dificil. Doresc sa va adresez urmatoarele intrebari: 1. Ce pot face ... (vezi toată discuția)