avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ca economist, conform OUG 37/2011 pot deschide PFA cu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ca economist, conform OUG 37/2011 pot deschide PFA cu domeniul „contabilitate”?

Ca economist, conform OUG 37/2011 pot deschide PFA cu domeniul,, contabilitate " cod Caen 6920.
Chiar astăzi am fost la ONRC din Ploiesti și mi s-au spus că nu pot.
Ce este de făcut în această situație.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:24, 15 August 2025
trebuie sa fiti contabil autorizat sau expert contabil. un economist poate fi absolvent al facultatii de marketing, de ex.
Atunci de ce s-a introdus OUG 37/2011 ?
Daca cititi OUG ,acolo scrie altceva.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
Constantin Nita, Contabil
in ordonanta de care vorbiti nu scrie nimic despre PFA, ci doar despre posibilitatea externalizarii. sunt doua lucruri diferite.
dar aceasta e doar opinia mea. altii pot avea alte pareri
Contabilitatea poate fi organizată și condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilității, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. .. alin. 3 art.10 din Legea 82/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Economist contabil conventie civila Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu OUG 37/2011 Modificari la lg contabilitatii,prevede posibiltatea de a tine contabilitatea unei entitati(SRL)cu o cifra de afaceri la 31.12.2010 mai< decat ... (vezi toată discuția)