avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea este pensionara cu o pensie de 2195 lei. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea este pensionara cu o pensie de 2195 lei. ...

Bună ziua! Mama mea este pensionara cu o pensie de 2195 lei. Pe langa aceasta mai beneficiaza si de o pensie de 5128 reprezentand faptul ca este mostenitoarea unui detinut politic. astazi a primit pensia si am constat ca i s-a oprit 5128 CASS, deci 10% din toata suma. Este corect? Eu am inteles ca se opreste doar la sumele ce trec de 3000 lei
Cel mai recent răspuns: simona_i , utilizator 15:47, 13 August 2025
suma de 5128 lei nu este pensie, ci indemnizatie.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pragul de 3000 lei este numai pentru pensii , la indemnizatii se aplica 10% la intreaga suma . Nu e posibil sa se fi retinut 5128 lei , presupun ca ati tastat gresit . Probabil s-a retinut 513 lei . Asa este ?
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
CHKa, utilizator
da, am tastat gresit. I s-a oprit 513 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, ... ionasemilia@yahoo.com.mx ionasemilia@yahoo.com.mx Bună ziua Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, care plătește 10% cass dar are o indemnizație conf l 11890 deoarece tatăl lui a fost ... (vezi toată discuția)
Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cass la pensie cumulata cu alte drepturi? CASSS CASSS Buna ziua. Am primit azi cupoanele de pensii. Una a mea, normala si una cu drepturile din legea 118. Ce ma nelamureste e calculul CASS-ului la cele doua. La ... (vezi toată discuția)