INTREBARE:
In cadrul unei institutii publice este angajat un cetatean din Republica Moldova. Salariatul a prezentat o adeverinta de vechime eliberata pentru activitatea prestata in cadrul unei institutii publice din Republica Moldova, inainte de a se stabili in Romania. Pentru calculul transei de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii, angajatorul roman va lua in considerare si activitatea prestata in Republica Moldova? Daca da, imi dati va rog si o baza legala. Multumesc .
Legea 153/2017
art.10
....
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
Buna ziua, nu-l consider raspuns la intrebarea mea.
Repet întrebarea: Pentru calculul transei de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii, angajatorul roman va lua in considerare si activitatea prestata in Republica Moldova? Daca da, imi dati va rog si baza legala. Multumesc .
Daca sunteti angajat al institutie publice in RU si platit din bani public nu cunoasteti legea ??? ...cititi Legea 153/2017 si in plus sunt foarte multe raspunsuri date de mine pe Forum privind perioadele prestate in strainatate...
Regulament Forum
3. Deschiderea și încadrarea unui topic nou
3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat să urmezi etapele descrise în continuare:
- apelează la funcţia de căutare a forumului pentru că e posibil ca subiectul să mai fi fost discutat și să găseşti deja răspunsul;
- dacă ai posibilitatea și răbdarea necesară, citeşte mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi și care nu apare la căutare;
- dacă ai căutat și nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta, deschide un topic nou; nu posta într-unul deschis de altcineva, întrebarea ta va fi ştearsă pentru că nu are legătura cu întrebarea iniţiatorului subiectului.
Vechime in munca
CASO
Buna ziua,
Am o vechime in munca de 25 de ani in domeniul privat si intentionez sa sustin un examen de inspector debutant pe o functie publica. Intrebarea ... (vezi toată discuția)