avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cadrul unei institutii publice este angajat un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cadrul unei institutii publice este angajat un ...

INTREBARE:
In cadrul unei institutii publice este angajat un cetatean din Republica Moldova. Salariatul a prezentat o adeverinta de vechime eliberata pentru activitatea prestata in cadrul unei institutii publice din Republica Moldova, inainte de a se stabili in Romania. Pentru calculul transei de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii, angajatorul roman va lua in considerare si activitatea prestata in Republica Moldova? Daca da, imi dati va rog si o baza legala. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 27 August 2025
Legea 153/2017
art.10
....
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
Buna ziua, nu-l consider raspuns la intrebarea mea.
Repet întrebarea: Pentru calculul transei de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii, angajatorul roman va lua in considerare si activitatea prestata in Republica Moldova? Daca da, imi dati va rog si baza legala. Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2025
andutu33, utilizator
Daca sunteti angajat al institutie publice in RU si platit din bani public nu cunoasteti legea ??? ...cititi Legea 153/2017 si in plus sunt foarte multe raspunsuri date de mine pe Forum privind perioadele prestate in strainatate...

Regulament Forum
3. Deschiderea și încadrarea unui topic nou
3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat să urmezi etapele descrise în continuare:
- apelează la funcţia de căutare a forumului pentru că e posibil ca subiectul să mai fi fost discutat și să găseşti deja răspunsul;
- dacă ai posibilitatea și răbdarea necesară, citeşte mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi și care nu apare la căutare;
- dacă ai căutat și nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta, deschide un topic nou; nu posta într-unul deschis de altcineva, întrebarea ta va fi ştearsă pentru că nu are legătura cu întrebarea iniţiatorului subiectului.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca CASO CASO Buna ziua, Am o vechime in munca de 25 de ani in domeniul privat si intentionez sa sustin un examen de inspector debutant pe o functie publica. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri din uk si romania Victor Neghiuc Victor Neghiuc Buna ziua, Sotia mea a lucrat in UK angajata fiind pe o perioada de 4 ani, iar in ultimele 3 luni in Romania. Mentionez ca ea este insarcinata in luna 9-a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca ? cricardo cricardo buna seara ! daca am fost incadrat cu carte de munca in sistemul bugetar din 1997 pana in 2003, iar din 2004 pana in 2016 in sistem privat, la incadrarea in ... (vezi toată discuția)