avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In luna Martie-Aprilie a acestui an am renovat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In luna Martie-Aprilie a acestui an am renovat apartamentul ...

Buna ziua.

In luna Martie-Aprilie a acestui an am renovat apartamentul cu un baiat care mi-a fost recomandat de o cunostinta. Acesta a mai lucrat cu inca doi baieti. Problema este ca au lasat tot felul de lucruri facute de mantuiala sau chiar stricate, au revenit de doua ori la retusuri la insistentele mele, dar tot nu au terminat iar acum nu mai dau de ei.

As vrea sa stiu daca este vreo posibilitate prin care acestia pot fi trasi la raspundere avand in vedere ca nu am contract sau facura/chitanta, dar am dovada platilor facute catre unul din ei prin transfer bancar, conversatii si poze - ii pot lega in mod clar de lucrarile facute . NU ma intereseaza neaparat despagubiri sau recuparerarea chiar si partiala a banilor, m-as multumi si daca individul ar fi luat la intrebari de ANAF pentru justificarea sumelor destul de mari care ii sunt rulate prin cont.

De asemenea, daca este necesar, pot plati consultanta cu un avocat specializat pe astfel de spete.

Multumesc
Daca aveti dovezi ăn acest sens, puteti incerca o actiune in instanta.
Au fost cazuri in care s-au obținut hotarari in acest sens, iar „meseriasii” au fost executati silit pentru recuperarea sumelor de bani.
Cu privire la „luarea la intrebari de către ANAF” mi-e greu sa cred ca ANAF se va mișca prea repede în urma unei sesizări. Nu se mișcă ei pentru societati mai mari, dar pentru niste meseriași!
Pt a îl.sicana puteti sa formulați o sesizare la ANAFfara sa va așteptați la minuni.In ceea ce privește o eventuala acțiune este posibila teoretic darpractic exista mari șanse sa nu poată fi executat silit.Sunt mulți care nu au nimic pe numele lor,lucrează pe firme fantoma etcetc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce tip de plângere pot face unui meserias care ar ... adelaneagoe adelaneagoe Buna ziua, ce tip de plângere pot face unui meserias care ar fi trebuit sa renoveze un apartament in 5-6 săptămâni și nici după 5 luni nu a terminat? ... (vezi toată discuția)
În luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș ... muresan_maria muresan_maria Bună ziua, în luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș pt a face mormântul tatălui meu, beton, mozaic, etc. Neam înțeles la bani, am făcut un ... (vezi toată discuția)
Conflict vecin inundatie Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea. Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei ... (vezi toată discuția)