avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt in postura in care mi-am dat demisia de la locul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt in postura in care mi-am dat demisia de la locul ...

Buna ziua!
Sunt in postura in care mi-am dat demisia de la locul de munca, am acceptat oferta la alta firma, sunt in perioada de preaviz si am decis verbal sa incep de la 1 Septembrie la noul loc. Am trimis catre noul loc de munca, documentele necesare angajarii si am facut medicina muncii insa nu am semnat contractul. Intre timp am primit o oferta mult mai interesanta si avantajoasa financiar in alta parte. De asemenea, cei care mi-au facut noua oferta, nu stiu ca eu sunt in preaviz si mi-au spus ca peste o luna abia vor fi gata toate documentele pentru a incepe. Deci posibil sa stau fara loc de munca cateva zile. Ma va afecta pe cartea de munca in mod negativ? Nu stiu cum pot gestiona situatia mai departe…care ar fi pasii?Trebuie sa ii anunt pe cei de la noua oferta de faptul ca am trimis documente la firma respectiva?
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2025
Anonymouaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:29, 14 August 2025
1. Nu se mai folosesc carnete de munca de la 01.01.2011.

2. Perioada de intrerupere nu va constitui vechime in munca.

3. Nu trebuie sa anuntati pe cei care v-au facut noua oferta.

4. Optiunea de a decide va apartine in totalitate, insa parerea mea este sa mergeti la cei care ati trimis actele si apoi , in baza art.31 alin.3 din Codul Muncii, sa incetati contractul de munca, urmand apoi sa va prezentati la angajatorul cu noua oferta.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pe. 22 ianuarie am început munca cu un nou angajator ... Negruzza1 Negruzza1 Bună ziua, Pe. 22 ianuarie am început munca cu un nou angajator , însa contractele au întârziat, astăzi este sărbătoare iar mâine ar trebui să mă ... (vezi toată discuția)
Avocat, mediator sau ong - nerespectare promisiune de angajare ContSters346744 ContSters346744 Buna ziua, Am nevoie de ajutor in urmatoarea situatie, am aplicat pentru un loc de munca intr-o firma locala Joi 19 martie `15 ,am fost sunata de catre ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)