avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. As vrea să știu. Dacă. reducerea. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. As vrea să știu. Dacă. reducerea. vârstei de pensionare.pentru ...

Buna ziua. As vrea să știu. Dacă. reducerea. vârstei de pensionare.pentru grupa 2. de munca se cumulează cu reducerea vârstei pentru depășirea stagiului de cotizare cu 5 ani. Mai exact. am 42 ani de munca din care. 10. ani grupa. 2. Care este reducerea. vârstei de pensionare. de care beneficiez.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:08, 14 August 2025
Nu se cumulează. Limită de vârstă în baza prevederilor art.56 din legea 360/2023. Adică, vârsta standard minus 5 ani.
Daca vreti sa va pensionati in baza art 56 din Legea 360/2023 , reducerea cu 5 ani a varstei de pensionare NU poate fi cumulata cu nici o alta reducere , vedeti art 57 al aceleiasi legi . Daca sunteti barbat , nu poate fi vorba de pensie ( in afara de cea de invaliditate ) inainte de 60 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - ... savcon savcon Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - conform anexei nr. 5 din Legea 360/2023 varsta standard de pensionare este de 62 ani si 6 lunii ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)