avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau să îmi dau demisia de la locul de muncă și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau să îmi dau demisia de la locul de muncă și nu sunt lăsat

Bună ziua!
Am nevoie de ajutorul unui avocat specializat pe drepturile angajatului, pentru că vreau să îmi dau demisia de la locul de muncă și nu sunt lăsat.
Situația este că lucrez la o companie de niște ani de zile, am găsit între timp altundeva și vreau să plec dincolo. Dar contractul prevede încetarea activității doar de comun acord (ceea ce nu mi se acceptă) sau cu preaviz. Acum, eu nu știu dacă cele 20 de zile lucrătoare de preaviz se fac consecutiv, eu lucrez simultan pentru a doua companie, câteva zile pe săptămână, nu aș putea să mă duc la prima, de la care vreau să plec, decât două zile pe săptămână.
Cererea de demisionare mi s-a respins. Nu știu ce să fac ca să plec, au promis că mă lasă dacă învăț un înlocuitor anumite teste de laborator, dar nu sunt sigur dacă se vor ține de cuvânt și nici nu știu cât va dura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 16 August 2025
1. Demisia este un act unilateral de vointa al salariatul si aceasta nu se aproba. Angajatorul doar ia la cunostinta despre demisie, nu o si aproba.

2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Termenul de preaviz începe să curgă din ziua următoare comunicării cererii de demisie și se împlinește în ultima zi a termenului.

4. Redepuneti cererea de demisie si apoi puteti sesiza ITM-ul , in cazul in care se refuza inregistrarea acesteia.

====
Pe Forum nu se pot face recomandari, puteti alege unul din lista de mai jos si contacta
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

sau

de aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aha, interesant! Este înregistrată, din câte înțeleg de la secretariat, îi iau nr de înregistrare luni.
Zilele de preaviz trebuie să fie consecutive (luni-vineri) sau se cumulează? Câte sunt de fapt? Conform contractului sunt 20.
Zilele de preaviz trebuie să fie consecutive ..cat aveti in c.i.m. este perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim refuzata hybrid13 hybrid13 Buna ziua. Va cer sfatul intr-o problema/nelamurire. Mi-am depus cerere pt incetarea contractului de munca si mi-a fost refuza pe motiv ca nu respect intreaga ... (vezi toată discuția)
Demisie, fara preaviz! kakadu kakadu buna ziua! lucrez la o firma si am gasit sa plec in timisoara la alta firma mai buna!!! iar angajatorul nu vrea sa ma lase sa plec:( k sa imi faca rau sa pierd ... (vezi toată discuția)
Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia am lovit ... MariusDaniel18 MariusDaniel18 Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia Am lovit masina de 3 ori in timp de 3 luni Șeful meu mi a spus ca nu imi va accepta cererea de ... (vezi toată discuția)