avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La un contract de donație, donatarul refuza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La un contract de donație, donatarul refuza sistematic sa participe ...

La un contract de donație, donatarul refuza sistematic sa participe la dezmembrarea bunului donat acestuia la notar . Astfel, donatorul dorește revocarea donației. Se poate? Și în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:39, 16 August 2025
Dacă bunul a fost donat, proprietarul este donatarul.
Și el hotărăști dacă vrea sau nu sa dezmembreze terenul.
Donatorul nu mai are nicio calitate fata de bun.
Nu poate revoca donația din acest motiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la contractul de donatie bommbonel_2005 bommbonel_2005 Buna seara, stimati utilizatori ai avocatnet.ro! Am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de donatie pe care mama mea mi l-a facut pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Donatie atacabila caligula69 caligula69 Acum 2 ani am incheiat un contract de donatie cu varul meu, prin care acesta mi-a donat un teren pe care el il avea in proprietate prin mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)