avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Pentru pensionare, ce se intampla cand ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Pentru pensionare, ce se intampla cand depui cererea ...

Buna ziua,
Pentru pensionare, ce se intampla cand depui cererea de pensionare, ce drepturi mai ai si daca poti inchide activitatea prin demisie inainte cu o luna de a implini varsta de pensionare la limita de varsta.
Variantele de munca dupa pensionare daca te pensionezi la limita de varsta care ar fi, daca serviciul a fost in domeniul sanatatii la stat?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:45, 17 August 2025
Cum adica “ ce drepturi mai ai “ ? la ce va referiti ? Va puteti inceta activitatea prin demisie oricand doriti . Indiferent unde ati lucrat , puteti sa va angajati in orice domeniu unde va gasiti un angajator dispus sa va angajeze si daca indepliniti conditiile de angajare ale acestuia .
Scuze, daca poti beneficia de zilele de concediu ramase sau concediu medica, etc,.
Din momentul depunerii cererii de pensionare la Casa de pensii urmeaza o perioada in care iti continui activitatea, legat de aceasta perioada ma refeream.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de pensionare o puteti depune din ziua in care indepliniti conditiile de acordare a acesteia . Daca pensia este de limita de varsta fara reduceri ( de grupa , aferente copiilor nascuti , etc. ) , angajatorul dvs. este obligat de Codul Muncii sa va inceteze de drept CIM din ziua in care indepliniti aceste conditii . Deci , nu puteti ramane angajata pana la emiterea deciziei . Daca aveti concediu neefectuat , angajatorul il va plati . Daca pensionarea este cu reducere , ramaneti angajata pana la comunicarea deciziei ( angajatorul va fi notificat de Casa de pensii ) . In aceasta situatie , va pastrati toate drepturile unui angajat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie ... alexandraSuta alexandraSuta Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conform art. 56 lit. c din codul muncii pipo88 pipo88 Conform Codului Muncii, art. 56, lit. c CIM-ul inceteaza de drept \\"la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)