Avem rugamintea sa ne ajutati cu un raspuns in legatura cu codul COR si nivelul de studii necesar pentru incadrarea in Grupele majore 1-4. Ordinul privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania prevede ocupatii pentru care este necesar un anumit nivel de studii prin mentiunea din denumire (studii medii/studii superioare), dar am dori sa stim cum se face incadrarea pentru cele care nu au aceasta mentiune.
De exemplu:
- Poti incadra un angajat cu codul COR de contabil - Contabil 331302 -daca nu are studii in domeniu sau un atestat in acest sens, dar are studii superioare in alt domeniu
- Un angajat care are studii medii poate fi incadrat intr-o ocupatie din Grupa majora 1 daca angajatul are diploma de bacalaureat
- Un angajat care are studii superioare poate fi incadrat intr-o ocupatie din Grupa majora 3 daca angajatul are diploma de licenta
- Poti incadra un angajat cu codul COR de contabil - Contabil 331302 -daca nu are studii in domeniu sau un atestat in acest sens, dar are studii superioare in alt domeniu
Nu .. poate avea liceul si un curs ..sau ... studii superioare si curs
- Un angajat care are studii medii poate fi incadrat intr-o ocupatie din Grupa majora 1 daca angajatul are diploma de bacalaureat
Da, poate fi angajat , insa este conditionata angajarea de functia respectiva.
- Un angajat care are studii superioare poate fi incadrat intr-o ocupatie din Grupa majora 3 daca angajatul are diploma de licenta
Poate ocupa un astfel de post...nu exista nicio interdictie legala in acest sens.
Studii medii?
angizah
Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)