avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cablu tras pe deasupra apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cablu tras pe deasupra apartamentului

Buna ziua. Acum un an, in Octombrie, un vecin a tras un cablu de curent pe deasupra apartamentului meu. Motivul este ca trebuie sa-si alimenteze niste frigidere la o gradina pe care o are. Cablul este legat de o aerisire si de o teava aflata pe marginea blocului. L-am descoperit acum 2 luni, am fost am discutat cu el si mi-a promis ca o sa-l mute. Dupa 2 luni se afla in aceeasi pozitie. Este legal, ce pot face ca sa mute acel cablu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MarianSava , utilizator 12:03, 21 August 2025
Buna ziua

Nu mi-e clar ce inseamna "pe deasupra apartamentului meu". Deasupra dvs nu este acoperisul/alt apartament?

Daca acel cablu este tras pe partile comune, conform legii 196/2018, art 39: suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și cu respectarea legislației în vigoare.
Eu stau la etajul 4 din 4. Cablul este tras peste acoperis, legat de o aerisire si o teava prinsa pe marginea blocului. Nu avem asociatie de locatari.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
MarianSava, utilizator
Presupun ca ati vorbit cu respectivul pentru mutarea cablului, dar nu s-a intimplat nimic.
Dvs. ce ati dori, efectiv, sa faceti ?
Care e disconfortul ? Vreti sa va judecati, sau sa ajungeti la conflict taind cablul ?
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna ziua

Acoperisul este parte comuna? Daca este parte comuna are nevoie de acordul restului proprietarilor.

In lipsa unei asociatii de proiprietari, rezolvarea e mai complicata. Daca nu vrea de buna voie, va trebui sa il dati in judecata.

Insa puneti in balanta costurile si durata unui proces cu prejudiciul pe care vi-l aduce acel cablu.

MarianSava a scris:

Eu stau la etajul 4 din 4. Cablul este tras peste acoperis, legat de o aerisire si o teava prinsa pe marginea blocului. Nu avem asociatie de locatari.

Disconfortul este ca: daca doresc sa inlocuiesc cartonul trebuie sa-l rog sa mute acel cablu. Daca nu este acasa trebuie sa fac eu acest lucru. Nu mi se pare normal ca fiecare sa faca ce doreste pe proprietatea altuia, mai ales ca persoana respectiva locuieste la etajul 3, si nu pe partea mea. Nu doresc sa-i tai cablul, asta puteam sa o fac deja, doresc sa-l mute de acolo pe unde doreste el dar nu peste acoperisul meu. Daca la o vijelie se rupe aerisirea sau teava de care este ancorat cine plateste daunele? Din partea mea nu este ok fara sa anunti ceea ce doresti sa faci, si fara acordul proprietarului.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
MarianSava, utilizator

Alte discuții în legătură

Improvizatie instalatie electrica dboariu dboariu Locuiesc intr-un apartament dintr-o vila (parter + etaj) si am o parte din camere la parter iar o parte la etaj. Unul din vecini a reusit sa-si arda instalatia ... (vezi toată discuția)
Aviz nefavorabil construire balcon ContSters64833 ContSters64833 Buna seara, In urma cu 3 luni am inaintat actele pentru construirea unui balcon parter. Dupa demersurile necesare s-a ajuns in statul avizelor. Dupa o luna ... (vezi toată discuția)
Indepartare cablu curent de pe proprietate CristinaMorosan CristinaMorosan buna seara. stiu ca s-a mai pus intrebarea, dar vreau sa prezint si situatia mea sa aflu care ar fi cea mai buna solutie. am un stalp in curte de care eu ... (vezi toată discuția)