avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am avut un credit la Credex, nu l-am achitat si m-au ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am avut un credit la Credex, nu l-am achitat si m-au executat ...

Am avut un credit la Credex, nu l am achitat si m au executat silit prin poprire pe pensie, dar astazi am primit un plic de la cadastru ca vor veni sa imi valorifice lucrui din casa in valoarea creditului restant. Ce pot sa fac sa nu se intample asta? Nu inteles de ce nu opresc din pensie.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:21, 19 August 2025
Sunteti sigura ca va vor executa lucrurile din casa , si nu casa in sine ? pentru ca Oficiul de cadastru se ocupa numai de imobile . Daca valoarea e mare si suma poprita mica , e dreptul creditorului sa-si recupereze banii pe orice cale . Poate ca poprirea nu acopera nici dobanda lunara , si atunci datoria , in loc sa scada , creste .

Valoarea creditului este de 4900 de lei, pentru suma asta sa ia casa?
CHKa a scris:

Sunteti sigura ca va vor executa lucrurile din casa , si nu casa in sine ? pentru ca Oficiul de cadastru se ocupa numai de imobile . Daca valoarea e mare si suma poprita mica , e dreptul creditorului sa-si recupereze banii pe orice cale . Poate ca poprirea nu acopera nici dobanda lunara , si atunci datoria , in loc sa scada , creste .

De unde știți ca e numai 4900 lei`? Poate deja cu penalități pe fiecare zi de întârziere a trecut de 20.000 - 30.000 lei, și tot continuă să crească.
Sau poate nu știți că v-ați împrumutat de la un IFN, nu de la o bancă comercială.
V-ați bagat din păcate într-un cerc vicios.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Dapix, utilizator
Dacă sunt bunurile altei persoane, acestea nu pot să fie executate silit. Posesia valorează proprietate dar simpla deținere a bunurilor altuia nu poate să fie interpretată în acest fel. Locuiți singur ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca-poprire pensie sweet sweet As vrea si eu o lamurire in numele parintilor mei .Ei au luat un credit acum cativa ani si nu l-au m-ai putut plati .Au fost dati spre executare silita si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, daca eu am o poprire pe cont si fac un imprumut ... Madalina12345 Madalina12345 Bună seara, daca eu am o poprire pe cont si fac un imprumut la un IFN , Imi vor opri si imprumutul? (vezi toată discuția)