Buna ziua , sunt angajata ca personal contractual pe studii medii si as vrea sa stiu daca , conform Hotarare 1336/2022 , as putea promova prin transformarea postului din studii medii in studii superioare. Art.69 teoretic ar aproba acest lucru, dar din art.70 reiese ca ar trebui sa absolv in timpul executarii contractului de munca. Eu am deja o diploma de licenta si de masterat. Sunt putin derutata pt ca se contrazic oarecum aceste 2 articole. Ma puteti lamuri? Multumesc !
Am facut o cerere pentru transformare conform art.69 , dar mi s a dat raspuns conform caruia m as incadra la art. 70 alin.2 din 372/2023 . E ceva ce ar putea totusi sa coroborez cu art.69 din 1336/2022? Multumesc !
HG 72/2023 din 26 aprilie 2023 este un act normativ de modificare şi completare Hotărârii Guvernului nr. 1.336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru , prevederile sunt incluse in HG 1336/2022 actualizata.
1. Promovarea poate avea loc ca urmare a obținerii, în timpul executării contractului individual de muncă, a unei diplome de nivel superior eliberate de o instituție de învățământ superior acreditată, în specialitatea în care angajatul își desfășoară activitatea sau considerată de autoritatea ori instituția publică ca fiind utilă pentru desfășurarea activității, în măsura în care atribuțiile din fișa postului sunt modificate în mod corespunzător...alin.2
Situatia este aplicabila in cazul in care : Promovarea personalului contractual într-o funcție pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcții în care acesta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă durată sau studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă...