Printr-o hotarare judecatoresca definitiva, familia mea extinsa a castigat o despagubire de in jur de 400.000 euro ca despagubire de la stat ca urmare a unei exproprieri ilegale a statului roman.
Beeneficiarii au fost in numar de 9 persoane in total, unul dintre fiind mama mea, care in timpul hotararii ca fiind definitiva era in stare de convalescenta ca urmare a mai multor interventii chirurgicale pentu traterea unei afectiuni de cancer cu metastaza, deci extrem de grav.
In perioada de recuperare, in timp ce viata ei era inca in mare pericol, sora mea a convins-o pe mama, sa semneze un act notarial prin care o imputernicea pe unul din ceilalti beneficiari in a ridica suma de in jur de 40.000 euro care era de drept al mamei mele.
Acest lucru a fost ascuns ani de zile, nu stiu de modul de implicare a altor persoane in aceasta frauda.
Mentionez ca aceasta imputernicire nu avea nici un temei legal, un schimb de bunuri, pur si simplu imputernicire de a ridica banii.
Ce masuri legale se pot impune in aceaste privinta? Va multumesc.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar când a intrat în posesia banilor prin împuternicirea notarială, încă trăia mama`?
Că nu ați dat acest detaliu foarte important.
Însă să știți că împuternicirea notarială era perfect legală, nu s-a comis nici o fraudă.
Da, insa stare ei da sanatate era extrem de subreda, era la un pas de moarte la modul propriu. Acest tip de imputernicire a mai fost folosit si in dauna a altor doi frati vitregi ai mei, sora mea orchestrand aceste imputerniciri.
Am mai uitat sa mentionez ca in urma testamentului al celui de al doilea sot a mamei mele, eu si fratele meu am fost exclusi din testament, aceste sume si cateva bunuri fiind singurele moduri in care aveam drept de masa succesorala din partea mamei.
Mi se pare o devalizare voita a bunurilor la care aveam dreptul eu si fratele meu mai mare, noi fiind copii din din prima relatie a mamei mele.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteți dovedi prin acte medicale și martori (vecini) că la momentul semnării procurei la notar nu mai avea discernământ`?
Dacă da, puteți cere anularea procurei, dar prin proces la instanța de judecată, pe civil.
Indiferent în ce fel și cum și-au rezolvat..., litigiul este CIVIL, și nu are legătură cu penalul.
1. Nu e nevoie de schimb de bunuri pentru imputernicire/procura.
2. O persoana in convalescenta nu inseamna o persoana fara discernamant
3. Mama dvs a semnat acea procura in fata notarului
4. Banii sunt ai mamei dvs si poate dispune cum considera de ei
Dvs ce anume cautati sa obtineti? O parte din acei bani?
Trebuia sa mentionez ca mama mea nici nu putea vorbi ( laringe extirpat), nu putea sa se deplaseze fara ajutor, carucior si asa mai departe, trebuia miscat la fiecare 6 ore impotriva escarei, si lua N medicamente, antibiotice, si doamne mai stie, dar si unele si antipsihotice,
Astfel de imputerniciri au fost facute si in dauna a doi frati ai mei vitregi, care cu cativa ani in urma au fost scosi de sub tutela ( fara a avea capacitate de exercitiu ) din cauza problemelor psihice, schizofrenie de sora mea..
Intelegeti ca nu este o chestie de inocenta? Cel putin eu nu o consider a fi cazul.