avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire fara schimb de valori (frauduloasa ?)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire fara schimb de valori (frauduloasa ?)

Printr-o hotarare judecatoresca definitiva, familia mea extinsa a castigat o despagubire de in jur de 400.000 euro ca despagubire de la stat ca urmare a unei exproprieri ilegale a statului roman.
Beeneficiarii au fost in numar de 9 persoane in total, unul dintre fiind mama mea, care in timpul hotararii ca fiind definitiva era in stare de convalescenta ca urmare a mai multor interventii chirurgicale pentu traterea unei afectiuni de cancer cu metastaza, deci extrem de grav.
In perioada de recuperare, in timp ce viata ei era inca in mare pericol, sora mea a convins-o pe mama, sa semneze un act notarial prin care o imputernicea pe unul din ceilalti beneficiari in a ridica suma de in jur de 40.000 euro care era de drept al mamei mele.
Acest lucru a fost ascuns ani de zile, nu stiu de modul de implicare a altor persoane in aceasta frauda.
Mentionez ca aceasta imputernicire nu avea nici un temei legal, un schimb de bunuri, pur si simplu imputernicire de a ridica banii.
Ce masuri legale se pot impune in aceaste privinta? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ebedko , utilizator 18:03, 20 August 2025
Nu doresc sa comentez aceste intrebari ca si motivatia mea.. Toate cele expuse sint numai varful unui iceberg..
Daca imputernicirea era doar pentru a ridica acei bani , sunteti sigur ca mama nu i-a si primit ? La mostenirea sotului mamei , oricum nu ati avea - legal - dreptul . In testament a prins pe cine a dorit el , era dreptul lui sa o faca .
Da, sint sigur ca nu iüa primit, nici ea, nici cei doi frati vitregi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea mamei vitrege florinahiba florinahiba Mama a murit in 1985 la varsta de 36 ani; am ramas 5 cpiii intre 16 si 7 ani. Mama impreuna cu tata au construit o casa cu doua nivele, parter si etaj 1, pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama vitrega denisalacra denisalacra Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 5 ani. Mama mea vitrega nu are alti copii si eu sunt singurul lor copil. Ulterior tatal meu a ... (vezi toată discuția)