avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara,am fost căsătorita 32 de ani,am divorțat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara,am fost căsătorita 32 de ani,am divorțat acum 12 ...

Buna seara,am fost căsătorita 32 de ani,am divorțat acum 12 ani și m-am recăsătorit acum un an tot cu același bărbat. Știu că trebuie să am cel puțin 10 ani de căsătorie pentru a beneficia de pensie de urmaș. V-aș ruga să-mi spuneți dacă rămân vaduva înainte de zece ani de căsătorie,pot beneficia după cei 32 de ani și dacă se percepe o penalizare pentru fiecare an de întrerupere a căsniciei ?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:21, 20 August 2025
Buna ziua

Pentru pensia de urmas trebuie sa aveti 15 ani de casatorie, dar cu penalizare de 0.5%/luna se poate acorda si pentru casatoriile de cel putin 10 ani. Deci, dupa 10 ani veti primi 70% din pensia de urmas.

[ link extern ]

Nu se iau in calcul casatoriile precedente, deci trebuie sa aveti 10 ani impliniti pana la decesul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas liliigretz liliigretz M-am casatorit cu sotul meu in 1962. In anul 1995 am divortat apoi m-am recasatorit cu el anul acesta in ianuarie, dar luna trecuta a decedat.Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mihaimares59 mihaimares59 Va salut. Vreau sa ajut o batrana de la tara care se afla in situatia urmatoare: Este vaduva de 32ani. Nu are nici o zi lucrata .Dupa 9 ani si 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)