avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea a decedat în septembrie 2024 . Mama avea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea a decedat în septembrie 2024 . Mama avea ...

Buna ziua! Mama mea a decedat în septembrie 2024 . Mama avea domiciliu in Neamț iar tatăl meu,din motive de serviciu, a avut tot timpul domiciliu in Suceava. El a achitat toate cele necesare pentru înmormântare dar când a solicitat ajutorul de înmormântare la Suceava a fost trimis la Neamț,iar de acolo l-au trimis din nou la Suceava, fiind plimbat între instituții până în momentul de față. Care ar fi temeiul legal și unde trebuie să facă solicitarea?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:31, 21 August 2025
Mama era pensionară în județul Neamț'?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescripție este de 3 ani. Faceți o intervenție pe adresa de email a CNPP in care le expuneți situația așa cum s-a desfășurat ea. Le puteți la dispoziție toate datele necesare lămuririi problemei și le cereți ca în baza prevederilor art.123 lit.a) din legea 360/2023 să vă rezolve problema pe care o întâmpinați, dispunând casei locale împricinate,(Neamț) intrarea în legalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Carp Mircea, utilizator
nu, era coasigurată
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era coasigurata pentru sanatate , nu pentru pensie . Daca mama dvs. a avut stagiu de cotizare propriu in ultimele 6 luni inaintea decesului , atunci are dreptul la ajutorul de deces de la Casa de Pensii de domiciliu ( jud Neamt ) , in valoare de 8620 lei . Daca nu are acel stagiu , tatal are dreptul la ajutor de deces pentru membru de familie , de 4310 lei , de la Casa de Pensii unde are domiciliul in cartea de identitate ( Suceava ) .
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care esti neasigurat beneficiezi de ajutor ... NicoleO NicoleO Buna ziua, In cazul in care esti neasigurat beneficiezi de ajutor de inmormantare? Am gasit pe internet ca se acorda 4310 lei in urmatoarele conditii: ... (vezi toată discuția)
Când a intrat în vigoare legea 360 din 2023, casa de pensii ... Nicolae62 Nicolae62 Când a intrat în vigoare Legea 360 din 2023, Casa de Pensii Sector 6 nu-mi eliberase încă decizia PLV, conform drepturilor prevăzute în legea 263 din ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)