avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz IFN

Buna,

Am luat un credit de la un ifn in data de 5 aprilie 2025, in.valoare de 2000 ron, imi cer in momentul de fata sume illegala adica 6800 ron, stiu ca este o lege care limiteaza dobanda ce as putea face?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
madalin20, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:28, 21 August 2025
Nu mai există acea prevedere legală de mult timp, care spunea că penalitățile nu pot depăși valoarea creditului. Acum se poate depăși.
Sunteți deja datornic, adică rău platnic, sau de unde știți că acum creanța este de 6.800 lei`?
Dacă ați plătit corect rata lunară, nu ar trebui să întâmpinați astfel de probleme.
`
Dacă cu rea credință nu ați vrut să plătiți, veți avea probleme cu executarea silită.
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
Dapix, utilizator
Buna ziua

Dvs vi se aplica prevederile legii 243/2024. Aceasta limiteaza dobanda precum si valoarea maxima pe care o veti plati.

Conform art. 6 al legii mai sus mentionate, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăși 1% pe zi și, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului.

Deci costul total al creditului dvs nu poate depasi 4000 de lei.

Din pacate va trebui sa cereti dvs in mod explicit revizuirea contractului.

Totusi, detaliati situatia dvs. De ce vi se cer 6800 lei? Ati ramas restanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am verificat si eu acum contract credit tbi si am observat ca ... gabi6663 gabi6663 Am verificat si eu acum contract credit TBI,si am observat ca pentru a imi acorda imprumut mi-au modificat salariul net,cu o Suma falsa pentru a putea fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate ... ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua! Legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate de IFN nr. 243/2024 are in vedere oare si creditele care au ajuns la executorul judecatoresc? ... (vezi toată discuția)
Legea ifn-rilor ... contracte în derulare Andrioaiei Ciprian Andrioaiei Ciprian Bună Seara ! Legea IFN-rilor se aplica și pentru contractele mai vechi? Am o problema cu Mozipo IFN. De câțiva ani tot plătesc câte 156 de lei rata la un ... (vezi toată discuția)