avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru perioada 1984-1998 se iau în calcul, pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru perioada 1984-1998 se iau în calcul, pentru pensia la ...

Pentru perioada 1984-1998 se iau în calcul, pentru pensia la limită de vârstă, veniturile din: plata cu ora, premierea de 2% și al 13lea salariu?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 21 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune la CJP adeverinte care sa contina aceste venituri.
acest răspuns util
Noua lege a pensiilor recunoaște drepturile pensionarilor astfel încât sunt valorificate în calculul pensiei veniturile contributive care anterior nu erau valorificate (de exemplu, sporuri nepermanente, prime, premii, al 13-lea salariu, ore suplimentare, acord global etc.) și care sunt prevăzute în HG nr. 181/2024
Dacă in adeverinta, conform anexa 6 legea 230/2023, la final angajatorul precizează ca nu s-a oprit CAS, se mai recalculeaza pensia pentru veniturile: plata cu ora, premierea 2% și al 13lea salariu, din învățământ? Este legala precizarea?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
nynn, utilizator
acest răspuns util
Daca mentioneaza asa ceva , exista probabilitatea sa nu va fie luata in calcul acea adeverinta.

Adeverinta trebuie sa cuprinda veniturile brute realizate, plătite din fondul de salarii, asupra cărora s-a datorat, potrivit legii, contribuţia de asigurări sociale de stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul sporuri Steladumitru Steladumitru Buna ziua! Am primit decizia de pensionare anticipata si nu mi s-au luat în calcul și adeverințele din care reiese că am avut sporuri,acord ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Daca am documentele depuse pentru \"mica recalculare\" a pensiei (acord global, premii etc), din ce data mi se va recalcula pensia? Multumesc ... (vezi toată discuția)