avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare dar lucrez în continuare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare dar lucrez în continuare

Am primit decizia de pensionare dar lucrez în continuare. Am lucrat și lucrez în companie privată nu la stat. Am putut ieși mai devreme față de vârsta standard 65 de ani având grupa specială de muncă. Întrebarea mea este pot lucra în continuare în cadrul aceleași companii până la 65 de ani fără să anunț ca am și decizie de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 21 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa-l anuntati , pentru ca era obligat de Codul Muncii sa va inceteze contractul de munca la data comunicarii deciziei , si , daca avea nevoie de dvs. in continuare , puteau - legal - sa va incheie un alt CIM in aceeasi zi . Din punctul de vedere al legii , dvs. , in prezent , lucrati la negru , si , angajat si angajator , incalcati legea . Pentru munca la negru se pedepseste si firma , dar si cel care a acceptat sa lucreze la negru .
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
CHKa, utilizator

CHKa a scris:

Trebuia sa-l anuntati , pentru ca era obligat de Codul Muncii sa va inceteze contractul de munca la data comunicarii deciziei , si , daca avea nevoie de dvs. in continuare , puteau - legal - sa va incheie un alt CIM in aceeasi zi . Din punctul de vedere al legii , dvs. , in prezent , lucrati la negru , si , angajat si angajator , incalcati legea . Pentru munca la negru se pedepseste si firma , dar si cel care a acceptat sa lucreze la negru .

Dar nu am încă vârsta standard 65, iar angajatorul plateste taxe pt mine și mie mi se opresc impozitele și contribuțiile către stat. .se poate numi la negru?
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
TraianVictor, utilizator
Da, este munca la negru ... Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

Incetarea are loc in virtutea legii, indiferent de vointa dvs sau a angajatorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat pensionar CROSETEL CROSETEL Am si eu o problema. Am un angajat care a implinit varsta de 63 ani in luna noiembrie 2016.Cu 2 zile in urma dintr-o discutie am aflat ca are decizie de ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) ... Aldea Mariana Aldea Mariana Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) vechime pot lucra în continuare? Po lua și pensie și salariu? (vezi toată discuția)