avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat de curând o casă care are gard comun cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat de curând o casă care are gard comun cu un vecin.A ...

Am cumpărat de curând o casă care are gard comun cu un vecin.A
In fata acestui gard, pe partea mea se afla plantați copaci, de către fostul proprietar de la care am cumpărat casa.Vecinul îmi cere să tai copacii la nivelul gardului.Este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:22, 23 August 2025
Ce fel de copaci, cat de.mari sunt?
Trebuie sa fie plantați la 2 m distanta pana la gard.
Buna ziua

Conform codului civil, arborii mai inalti de 2 metri trebuie plantati la o distanta de minim 2 metri de linia de hotar.

Deci, daca acei copaci sunt mai inalti de 2 metri si plantati la mai putin de 2 metri de linia de hotar (gard) atunci vecinul este indreptatit sa ceara acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Plantara unui nuc flor78 flor78 Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gard si pomi bumbaf bumbaf Buna ziua Din anul 2011 ianuarie m-am mutat la tara dar am o mica problema cu vecinul meu din cauza pomilor..in spatele gradinii dansul are plantati 6 salcami ... (vezi toată discuția)