avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna/timp egal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna/timp egal

Buna ziua,

Împreună cu soția am decis sa dam divorț pe cale amiabila la notar.

Am decis următorii termeni și as dori sa știu dacă există probleme in aplicarea lor

Custodie comuna, copii vor sta o săptămână ăla mine o săptămână la ea.
Fără pensie alimentara din moment ce amândoi avem timp egal cu copii
Voi prelua eu datoriile făcute în timpul căsniciei

Am citit că nu e tocmai întâlnit des acest mod de custodie, întrebarea mea fiind totuși dacă dam prin notar este posibilă această înțelegere având în vedere că amândoi suntem de acord cu ea?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:51, 23 August 2025
Dacă notarul este de acord să accepte acordul parental este în regulă, dar îmi e greu să cred, mai ales în ce privește pensia. Eventual, putețo staboli că pensia se prestează în natură.
Locuiti in apropiere unul de celalalt? Ce varsta au copiii?
Aranjamentul asta nu e unul care sa funcționeze pe termen lung
Va trebui declarat domiciliul stabil al copiilor . Nu pot fi doua . Dar ( cred ) puteti stabili ca programul de vizita al celuilalt parinte va fi la intelegerea dintre parinti . Si puteti face - fara a exista in vreun document - programul cum cadeti de acord .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, domiciliul la tata Hapciu1 Hapciu1 Buna dimineata Am doi copii minori, custodie comuna, domiciliul la tata fiindca eram plecata din tara. Acum am revenit si copiii locuiesc in mod egal la ... (vezi toată discuția)
Divorț soț infidel, doi copii; soția nu dorește denigrarea soțului. Iluzie1 Iluzie1 Buna ziua, Am (avut) o căsnicie frumoasa de aproape 13 ani si un soț pentru care as fi băgat mâna in foc. Avem 2 copii (ciclul primar si grădinița), ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica acordul notarial de exercitare a autorității părintești? ContSters357412 ContSters357412 Buna ziua, Se poate modifica custodia alternanta? Am divorțat anul trecut cu 2 copii, domiciliul copiilor este la mama dar ne-am înțeles ca ei sa stea o ... (vezi toată discuția)