avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o succesiune si o iesire din indiviziune pe rolul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o succesiune si o iesire din indiviziune pe rolul instantei ...

Am o succesiune si o iesire din indiviziune pe rolul instantei pentru un bun imobil.Instanta a pus in vedere 3 optiuni vanzare prin buna intelegere sau cu executor sau atribuirea bunului cui doreste si se pare ca celalalt mostenitor doreste atribuirea catre el a bunului cu plata unei sulte.Problema este ca pentru o suma mare acesta vrea sa platesca o sulta de 500 lei pe luna(vorbim de 40000 euro) ceea ce va duce la plata sumei in 40 de ani,eu avand 45 de ani deci.Se poate asa ceva?Ca asa ol suma din acesta pot plati si eu si cere atribuirea bunului in favorea mea.
Exista un timp limita pe care se poate intinde aceasta plata a sultei?Daca nu sunt de acord cu plata in rate si doresc plata in totalitate se poate?Pot solicita o suma in avans eventual si ulterior pe o perioada scurta si rezonabila plata diferentei in rate?Multumesc

Alte discuții în legătură

Intrebare maria388 maria388 Buna zIua si la multi ani pe 2012,am o intrebare la d-voastra:in urma unui proces de iesire din indiviziune mi sa atribuit mie apartamentu si trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluka raluka Mama mea si sora ei trebuie sa faca succesiunea unui apartament ramas din partea parintilor. Sora ei doreste vanzarea apartamentului sau o suma de bani. Mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)