Am devenit proprietara de apartament in 2018 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare, 50% cota parte fiecare.
Mentionez ca tatal meu a plecat in alta tara, deci nu locuia in apartament. Iar mama a ramas in apartament cu bunica apoi s-a mutat si actualul ei sot.
Acum, dupa atatia ani, tatăl meu s-a ganidt ca el nu a beneficiat de acest apartament acești ani si ii cere mamei mele o suma de bani lunara, ori sa il lase sa bage chiriași in jumătatea lui de apartament. Ce pot face in aceasta situație? Mama nu își permite sa plateasca o suma de bani, pt ca deja o are pe bunica in întreținere. Iar de chiriași nici nu s-ar pune problema sa accepte. Nici nu e loc în casa si nici nu e normal sa stea cu cineva străin in aceasi casa, sa imparta aceeași baie bucatarie hol etc.
Tata a spus ca daca nu accepta nici una din cele 2 variante, va deschide proces de anulare a donației. Ar avea castig de cauza? Eu pot face ceva? Ce soluții ar fii? Multumesc.
E o problema ca nu e un contract de donatie ,ci de vânzare si dvs nu ați platit un preț.
Mama nu ii datorează niciun ban si nici chiriași nu poate sa bage. Putea daca era singurul beneficiar