avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj, probleme coplatitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj, probleme coplatitor

Buna seara.
Am nevoie de o opinie juridică. Am făcut partajul la notar la începutul lunii iunie, prin care fostul soț a preluat integral apartamentul și creditul contractat prin programul Prima Casă. Cu toate acestea, deși există act autentic de partaj, el tergiversează demersurile pentru scoaterea mea din credit ca și coplătitor.

Abia pe 8 august a depus documentele la Fondul de Garantare, ceea ce blochează situația mea financiară (nu pot accesa un nou credit).

Întrebarea mea este: există vreo procedură sau speță prin care se poate grăbi această formalitate și obliga fostul soț la executarea efectivă a partajului (scoaterea mea din credit)? Se poate solicita instanței o măsură rapidă în baza actului notarial de partaj?

Mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau experiență împărtășită.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 26 August 2025
Partajul trebuia facut cu acordul bancii si cu preluarea creditului la banca. Nu il puteti obliga si el la rândul lui, nu poate obliga banca. Poate nu se încadrează sa preia creditul singur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)
Divort,credit,partaj ContSters136986 ContSters136986 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Impreuna cu sotul meu am facut un credit la Credit Europe Bank.El are calitate de titular al creditului iar eu ... (vezi toată discuția)
Garantie iesire credit dupa divort anghelly anghelly Buna ziua, In urma divortului, sotia mea, care este coplatitor al unui credit Prima Casa, doreste sa iasa din acest credit, urmand ca o terta persoana sa ... (vezi toată discuția)