avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In urma hotărârii judecătorești s a stabilit ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In urma hotărârii judecătorești s a stabilit ca pensie de întreținere pentru minora cota de 1/4 ...

Buna ziua. In urma hotărârii judecătorești s a stabilit că pensie de întreținere pentru minora cota de 1/4 din venitul net realizat de către celălalt părinte ,dar nu mai mic de 1/4 din salariu minim net pe economie. Întrucât acel părinte nu obține lunar salariu minim pe economie având un venit mult mai mare,eu in calitate de reprezentant legal al minorei pot solicita la angajatorul celuilalt părinte la 6 sau 12 luni dovada venitului realizat lunar prin intermediul tot al instantei sau legea îmi permite în mod direct mie ca reprezentat legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT STROIE CATALIN , Avocat 11:24, 26 August 2025
Angajatorul celuilalt parinte nu este obligat si nu va va da nici o informatie despre venitul acestuia , sunt date confidentiale . Doar prin instanta puteti afla , aceasta ( instanta ) poate cere astfel de informatii de la orice institutie ( firma angajatoare , ANAF , etc. ) .
Buna ziua! Doar prin instanta, cu emitere adresa catre ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum plata pensie alimentara stabilita la salariul minim pe economie evelineconstantin evelineconstantin Buna ziua !..... As dori sa va dresez o intrebare in urma careia sa incerc sa ma lamuresc asupra unui aspect. Minorul pe care il reprezint are o pensie de ... (vezi toată discuția)
Am divortat și fetița are pensie alimentara de 400 lei ... AlinaAndreea23 AlinaAndreea23 Buna ziua Am divortat și fetița are pensie alimentara de 400 lei.. Am cerut mărire pensie alimentara Am văzut pe portal La Minută specifica mărire 1/4 ... (vezi toată discuția)
Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)